Rebarbarás mandulakrémes pite

Hozzávalók (24 cm átmérőjű piteformához):

A tésztához (pate sucrée):

A töltelékhez (frangipánhoz=mandulakrémhez):

Elkészítés:

  1. Először a tésztát készítjük el.
  2. Ehhez a lisztet elkeverjük a porcukorral és a csipet sóval.
  3. A vajat felkockázzuk, és a lisztes keverékhez adjuk. Az ujjunkkal összemorzsoljuk, végül hozzáadjuk a tojásokat. Egynemű tésztává gyúrjuk. A tésztát cipóvá formáljuk, és folpackba csomagolva 1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  4. A pihentetett tésztát két sütőpapír között kinyújtjuk (szerintem így a legkönnyebb kinyújtani az omlós tésztát), majd a pitébe helyezzük, és az oldalát elegyengetjük.
  5. Fél-1 órára a hűtőbe tesszük.
  6. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
  7. A hűtőből kivett pitét villával megszurkáljuk, majd a sütőbe tesszük.
  8. 10-15 perc alatt elősütjük a tésztát.
  9. Amíg a pitealap sül, a tölteléket is elkészítjük.
  10. A szobahőmérsékletű vajat a cukorral és a vaníliarúddal habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és homogén masszává keverjük.
  11. Végül a mandulát, a sót, a felaprított kandírotott gyömbért és a fehércsokit is hozzáadjuk.
  12. A rebarbarát megmossuk, végeit levágjuk, majd tetszőleges hosszúságú darabokra vágjuk. Az első képen jól látható, hogy én hogyan oldottam meg. 🙂
  13. A sütőből kivett pitébe helyezzük a tölteléket, és a rebarbarát ízlés szerint elhelyezzük a tetején.
  14. A sütőbe visszatesszük, és tovább 40-50 percig sütjük.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »