Gondolom, aki szerette volna, már elkészítette az idei adag bodzaszörpöt, így jól jöhet ez a recept is, amiben ezt a mennyei italt a sajttorta ízesítésére használom.
A bodzaszörpben marinált eper eszméletlenül finom, és tapasztalatból mondhatom, hogy érdemes nagyobb adagot készíteni belőle, mert még azelőtt elfogy, hogy a torta tetejére kerülne.
Hozzávalók (18 cm-es tortaformához):
A kekszes alaphoz:
- 150 g zabkeksz
- 75g olvasztott vaj
A krémsajtos részhez:
- 250 g mascarpone
- 200 g 20%-os tejföl
- 15 g keményítő
- 125 ml bodzaszörp
- 2 darab M-es méretű tojás
A tetejére:
- 300 g megtisztított, félbevágott eper
- 3-4 evőkanál bodzaszörp
- néhány csepp citromlé
Elkészítés:
- Robotgépben a kekszet morzsává őröljük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd összedolgozzuk.
- A kekszet a tortaforma aljába nyomkodjuk egy evőkanál vagy pohár segítségével. A krém elkészítéséig a hűtőbe tesszük.
- A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
- A sajtkrémes töltelékhez a mascarponét a tejföllel és a keményítővel simára keverjük. Hozzáadjuk a bodzaszörpöt és a tojásokat. Homogén masszává keverjük.
- A krémsajtos tölteléket a kekszes alpra öntjük.
- A tortaformánkat erős alufóliával becsomagoljuk szorosan úgy, hogy az alját és az oldalát is beborítsa. Érdemes több rétegben (legalább 3) befedni, hogy biztosra menjünk. A bebugyolát tortaformát egy magas falú tepsibe helyezzük. A tetejét is befedjük egy réteg alufóliával.
- A tortaforma köré annyi forró vizet öntünk, ami nagyjából a tortaforma feléig ér.
- A tepsit a sütőbe tesszük, körülbelül 50-60 perc alatt készre sütjük. Akkor van kész ha a külseje megszilárdult, de a közepe még kissé remegős.
- Ha kész, kiemeljük a vízből, és hagyjuk teljesen kihűlni.
- A feldarabolt epret összekeverjük a bodzaszörppel és a citromlével. Körülbelül fél órát állni hagyjuk.
- Tálalás előtt néhány órára hűtőbe tesszük a tortát.
- Tálaláskor a tetejére halmozzuk a bodzaszörpben marinált epret.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: