A tésztához:
- 300 g fettuccine
- 2 evőkanál vaj
- 2 gerezd fokhagyma,reszelve
- 200 ml habtejszín
- 150 g mascarpone
- 1 kezeletlen héjú citrom reszelt héja
- 50-60 g parmezán, reszelve
- só
- ízlés szerint citromlé
- 500 g zöld spárga (tisztítatlan súly)
- 1 nagy csokor petrezselyem, durvára vágva
A grillezett csirkemellhez:
- 500 g csirkemell
- só, bors, kakukkfű
- A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük, és forró serpenyőben 2 evőkanál olajon néhány perc alatt megsütjük. A serpenyőből kivéve tányérra tesszük.
- A spárgákat megtisztítjuk, fás végeit eltávolítjuk, majd lobogó, sós vízben 1-2 perc alatt ressre főzzük, leszűrjük, majd mikor picit hűlt, 3-4 centis darabokra vágjuk.
- A citromos mascarponekrémhez a fokhagymát a vajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a tejszínt, a mascarponét, sózzuk, majd az egészet összeforraljuk.
- Közben a tésztát lobogó, sós vízben fogkemény állagúra főzzük. A kifőtt tésztát a mártásba tesszük. Hozzáadjuk a spárgát, néhány evőkanál tésztafőzővizet, a reszelt parmezánt, és a reszelt citromhéjat. Alaposan összeforgatjuk, végül meglocsoljuk citromlével, és megszórjuk a durvára vágott petrezselyemmel.
- A tésztát az előzőleg kisütött csirkemellel tálaljuk.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!
Kommentek