Citromos-mákos palacsinta

Mostanában nagyon rákattantunk a citromos-mákos édességekre, sütikre, ami nem is csoda, hiszen szuper ütős párosról van szó. Az üde citromos palacsinta a benne rejlő egész mákszemektől lesz igazán különleges, hiszen roppanós textúrájuk elég sokat dob a már amúgy is remek ízélményen.

Nemsokára itt a hétvége, úgyhogy akár tesztelhetitek is! 🙂 

Hozzávalók:

Eredeti recept: innen

Elkészítés:

  1. A száraz hozzávalókat (finomliszt, só, cukor, vaníliás cukor, egész mák, sütőpor, szódabikarbóna) összekeverjük egy nagytálban.
  2. Egy másik tálban a nedves hozzávalókat (író, tojás, olvasztott vaj, citromhéj, citromlé) is elegyítjük.
  3. A száraz összetevőket a nedves hozzávalókhoz adjuk, majd néhány mozdulattal homogén palacsintatésztává keverjük. Fontos, hogy ne keverjük túl. ( Ha túl sűrű lenne, adhatunk még hozzá írót, ha túl híg, akkor még egy kis lisztet.)
  4. Melegítsünk fel egy serpenyőt közepes hőfokon, kenjük meg egy kis olajjal.
  5. A masszából szedjünk kisebb halmokat a serpenyőbe és terítsük el őket, hogy kb. 10 cm átmérőjűek legyenek.
  6. Mikor már elválik az alja a serpenyőtől, fordítsuk meg, és süssük készre.
  7. Tálaláskor locsoljuk meg mézzel, és facsarjunk rá ízlés szerint citromlevet.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »