Citromos-mákos palacsinta
Mostanában nagyon rákattantunk a citromos-mákos édességekre, sütikre, ami nem is csoda, hiszen szuper ütős párosról van szó. Az üde citromos palacsinta a benne rejlő egész mákszemektől lesz igazán különleges, hiszen roppanós textúrájuk elég sokat dob a már amúgy is remek ízélményen.
Nemsokára itt a hétvége, úgyhogy akár tesztelhetitek is! 🙂
Hozzávalók:
- 150 g finomliszt
- 50 g darálatlan, egész mák
- 50 g kristálycukor
- 1 evőkanál vaníiás cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/4 teáskanál só
- 230 ml író (Aldiban kapható)
- 1 egész tojás
- 45 g olvasztott vaj
- 2 kezeletlen citrom reszelt héja
- 60 ml frissen facsart citromlé
Eredeti recept: innen
Elkészítés:
- A száraz hozzávalókat (finomliszt, só, cukor, vaníliás cukor, egész mák, sütőpor, szódabikarbóna) összekeverjük egy nagytálban.
- Egy másik tálban a nedves hozzávalókat (író, tojás, olvasztott vaj, citromhéj, citromlé) is elegyítjük.
- A száraz összetevőket a nedves hozzávalókhoz adjuk, majd néhány mozdulattal homogén palacsintatésztává keverjük. Fontos, hogy ne keverjük túl. ( Ha túl sűrű lenne, adhatunk még hozzá írót, ha túl híg, akkor még egy kis lisztet.)
- Melegítsünk fel egy serpenyőt közepes hőfokon, kenjük meg egy kis olajjal.
- A masszából szedjünk kisebb halmokat a serpenyőbe és terítsük el őket, hogy kb. 10 cm átmérőjűek legyenek.
- Mikor már elválik az alja a serpenyőtől, fordítsuk meg, és süssük készre.
- Tálaláskor locsoljuk meg mézzel, és facsarjunk rá ízlés szerint citromlevet.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!