Matcha teás keksz fehércsokival, kardamommal

 

A sok Pinterest-ezésnek megint meg lett az eredménye, ami most ebben  a japán zöld teás aprósüteményben mutatkozik meg. A matcha teát már régóta használom sütik ízesítésére, nagyon szeretjük az ízét, és mivel még a blogon nem is szerepel matchás édesség, ezért már éppen itt volt az ideje.

A matcha-kardamom-fehércsokoládé trió nagyon szuperül működik együtt, de ha valaki a tiszta zöld tea ízt szeretné kiérezni a kekszben, nyugodtan elhagyhatja a kardamomot. A keksz díszítéséhez , ha van otthon, használhatunk szárított rózsaszirmot, ami, ha ízében nem is, de esztétikailag mindenképpen fokozza az összhatást. 🙂

Hozzávalók (kb. 23 darabhoz):

Eredet recept: innen

Elkészítés:

  1. A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük.
  2. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a sütőport, a matcha tea port és a kardamomot.
  3. Az olvasztott vajhoz adjuk a kétféle cukrot, habverővel habosra kavarjuk. Hozzáütjük a tojást és a sárgáját, ezekkel is elkeverjük.
  4. A vajas-cukros keverékhez adjuk a száraz összetevőket. Homogén masszává dolgozzuk, végül a darabolt fehércsokoládét, és ha használunk, a rózsavizet is hozzáadjuk, összekeverjük.
  5. A kekszmasszából kisebb diónyi gömböket formálunk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, kezünkkel enyhén lelapítjuk. 
  6. Az előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Az elkészült kekszeket rácsra tesszük, hűlni hagyjuk.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »