A sok Pinterest-ezésnek megint meg lett az eredménye, ami most ebben a japán zöld teás aprósüteményben mutatkozik meg. A matcha teát már régóta használom sütik ízesítésére, nagyon szeretjük az ízét, és mivel még a blogon nem is szerepel matchás édesség, ezért már éppen itt volt az ideje.
A matcha-kardamom-fehércsokoládé trió nagyon szuperül működik együtt, de ha valaki a tiszta zöld tea ízt szeretné kiérezni a kekszben, nyugodtan elhagyhatja a kardamomot. A keksz díszítéséhez , ha van otthon, használhatunk szárított rózsaszirmot, ami, ha ízében nem is, de esztétikailag mindenképpen fokozza az összhatást. 🙂
Hozzávalók (kb. 23 darabhoz):
- 2 csésze finomliszt (250 g)
- 1-1,5 evőkanál matcha tea
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt kardamom (opcionális)
- 1 csésze kristálycukor ( 200g, én körülbelül 150 g-ot használtam)
- 1/2 csésze nyers nádcukor
- 170 g olvasztott vaj
- 1 egész tojás
- 1 tojássárgája
- 2 teáskanál rózsavíz (opcionális)
- 100 g durvára vágott fehércsokoládé
Eredet recept: innen
Elkészítés:
- A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük.
- Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a sütőport, a matcha tea port és a kardamomot.
- Az olvasztott vajhoz adjuk a kétféle cukrot, habverővel habosra kavarjuk. Hozzáütjük a tojást és a sárgáját, ezekkel is elkeverjük.
- A vajas-cukros keverékhez adjuk a száraz összetevőket. Homogén masszává dolgozzuk, végül a darabolt fehércsokoládét, és ha használunk, a rózsavizet is hozzáadjuk, összekeverjük.
- A kekszmasszából kisebb diónyi gömböket formálunk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, kezünkkel enyhén lelapítjuk.
- Az előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Az elkészült kekszeket rácsra tesszük, hűlni hagyjuk.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: