Sült citrompuding, az igazi tavaszváró desszert
Hát ez isteni! Aki úgy rajong a citromos sütikért, mint mi TG-vel, ez kötelező darab! Nekünk annyira bejött, hogy egy héten belül háromszor is elkészítettem. Üde, könnyű, igazi tavaszváró desszert, ami csak úgy eteti magát.
Hozzávalók (5 kis piteformához):
- 50 g vaj
- 120 g kristálycukor (ha édesebbre szeretnénk 150-200 g)
- 2 citrom reszelt héja
- 100 ml frissen facsart citromlé
- 3 tojás, szétválasztva
- 50 g finomliszt
- 250 ml teljes tej
- csipet só
Recept- Olive Magazine
Elkészítés:
- A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
- A vajat a cukorral habosra keverjük (elektromos habverőver nagyjából 3-4 percig tart), hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a citromlevet, a csipet sót, a tojássárgákat, a lisztet és a tejet. Egynemű tésztává dolgozzuk.
- Egy másik tálban kemény habbá verjük a fehérjét, majd óvatosan, több részletben a citromos alaphoz keverjük.
- A kész masszát kivajazott formákba öntjük. Egy nagy tepsibe annyi forró vizet öntünk, hogy a formák feléig, harmadáig érjen.
- Az előmelegített sütőben a pudingot 20-30 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a teteje megszilárdult, de a közepe még kissé remegős. Az én formáim 2,5 cm magasak voltak, ha magasabb sütőformával dolgozunk a sütési idő nőhet, figyeljük mikor éri el a kívánt állagot.
- Langyosan vagy hidegen tálaljuk. Szerintem hidegen a legfinomabb.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!