Sült citrompuding, az igazi tavaszváró desszert

Hát ez isteni! Aki úgy rajong a citromos sütikért, mint mi TG-vel, ez kötelező darab! Nekünk annyira bejött, hogy egy héten belül háromszor is elkészítettem. Üde, könnyű, igazi tavaszváró desszert, ami csak úgy eteti magát. 

 

Hozzávalók (5 kis piteformához):

Recept- Olive Magazine

Elkészítés:

  1. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
  2. A vajat a cukorral habosra keverjük (elektromos habverőver nagyjából 3-4 percig tart), hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a citromlevet, a csipet sót, a tojássárgákat, a lisztet és a tejet. Egynemű tésztává dolgozzuk.
  3. Egy másik tálban kemény habbá verjük a fehérjét, majd óvatosan, több részletben a citromos alaphoz keverjük.
  4. A kész masszát kivajazott formákba öntjük. Egy nagy tepsibe annyi forró vizet öntünk, hogy a formák feléig, harmadáig érjen.
  5. Az előmelegített sütőben a pudingot 20-30 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a teteje megszilárdult, de a közepe még kissé remegős. Az én formáim 2,5 cm magasak voltak, ha magasabb sütőformával dolgozunk a sütési idő nőhet, figyeljük mikor éri el a kívánt állagot.
  6. Langyosan vagy hidegen tálaljuk. Szerintem hidegen a legfinomabb.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »