Ízből tíz

Csokoládés-mogyoróvajas sajttorta

Egy igazi hedonista édesség Nigellától, amiben három nagy kedvencem, a krémes sajttorta, a sós mogyoróvaj és a lágy csokoládékrém találkozik egymással. Ha hozzám hasonlóan szeretitek a mogyoróvajat, akkor ez a ti desszertetek is, mindenképpen készítsétek el. Én legalább annyira szerettem, mint ezt a sütés nélküli Nutellás sajtortáját.

Hozzávalók (23 cm-es tortaformához):

A kekszes alaphoz:

  • 200 g zabkeksz
  • 50 g sós mogyoró
  • 100 g étcsokoládé
  • 50 g sótlan, olvasztott vaj

A töltelékhez:

  • 500g g krémsajt (Philadelphia)
  • 3 nagy méretű tojás
  • 3 tojássárgája
  • 100 g kristálycukor (eredeti receptben 200 g szerepel, ha édesebben szeretitek ti is használjatok többet)
  • 125 ml tejföl
  • 250 g mogyoróvaj

A tetejére:

  • 250 ml tejföl
  • 100 g tejcsokoládé
  • 15 g cukor (eredeti receptben 30 g)

Eredeti recept Nigellától

Elkészítés:

  1. A kekszes alaphoz az olvasztott vaj kivételével a hozzávalókat konyhai aprítóba tesszük, összedaráljuk, majd hozzáöntjük a vajat, és alaposan összekeverjük. A tortaforma aljába nyomkodjuk az alapot. Amíg a krémet elkészítjük, a hűtőbe tesszük.
  2. A töltelékhez az összes hozzávalót egy nagy tálba tesszük, és kézi habverővel krémesre kikeverjük. A krémet a kekszes alapra öntjük.
  3. A 170°C-ra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a teteje már szilárd (közepe még remeghet). Ekkor kivesszük a sütőből, amíg elkészítjük a tejcsokoládés réteget.
  4. Ehhez a tejfölt egy kis lábasba öntjük, majd kis lángon felmelegítjük. A kisebb darabokra tördelt tejcsokoládét és a cukrot hozzádjuk. Addig keverjük, amíg a csokoládé el nem olvad. A krémet óvatosan a torta tetejére öntjük, kanál segítségével elegyengetjük.
  5. Visszatesszük a sütőbe, és további 10 percig sütjük.
  6. A sajttortát a formában hagyjuk kihűlni, majd egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!