Valami igazán gazdag, csokoládés, ám egyáltalán nem émelyítő édességre vágytam. TG a habos-babos desszertekért rajong inkább (bár mostanában már ő is kezd elpártolni tőlük), de én egyértelműen a tartalmasabb, mélyebb ízvilágú édességekre szavazok. A rum zamatát viszont mindeketten imádjuk a süteményekben, így ez a csokoládétorta nekünk lett kitalálva. (Jó, Tg kapott mellé egy nagy adag tejszínhabot is 🙂 )
A torta egyébként leginkább egy tömörebb szerkezetű brownie-hoz hasonlít, ám ez nem azt jelenti, hogy száraz, fojtós lesz a végeredmény. Sőt, egy igazán szaftos, brutálisan csokis süti, amit a gesztenye és a rum íze még ellenálhatatlanabbá tesz, és egyben igazán őszies hangulatot is kölcsönöz a tortánknak.
Hozzávalók (22 cm-es tortaformához):
Recept: Nigella Lawson- Hogyan váljunk házi istennőkké
Elkszítés:
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!
A fantasztikus fotóháttereket köszönöm a fotóhátterek.hu-nak!