Lisztmentes rumos-gesztenyés csokoládétorta

Valami igazán gazdag, csokoládés, ám egyáltalán nem émelyítő édességre vágytam. TG a habos-babos desszertekért rajong inkább (bár mostanában már ő is kezd elpártolni tőlük), de én egyértelműen a tartalmasabb, mélyebb ízvilágú édességekre szavazok. A rum zamatát viszont mindeketten imádjuk a süteményekben, így ez a csokoládétorta nekünk lett kitalálva. (Jó, Tg kapott mellé egy nagy adag tejszínhabot is 🙂 )

A torta egyébként leginkább egy tömörebb szerkezetű brownie-hoz hasonlít, ám ez nem azt jelenti, hogy száraz, fojtós lesz a végeredmény. Sőt, egy igazán szaftos, brutálisan csokis süti, amit a gesztenye és a rum íze még ellenálhatatlanabbá tesz, és egyben igazán őszies hangulatot is kölcsönöz  a tortánknak. 

Hozzávalók (22 cm-es tortaformához):

Recept: Nigella Lawson- Hogyan váljunk házi istennőkké

Elkszítés:

  1. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
  2. A gesztenyemasszát kikeverjük a vajjal, a sóval, a vanília kivonattal, a rummal, a tonkababbal (ha használunk), majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és az olvasztott csokoládét. Az egészet jól elkeverjük.
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot.
  4. A habot három részletben, óvatosan a gesztenyés-csokoládés masszánkhoz keverjük.
  5. Az egészet a tortaformába öntjük (amit előtte sütőpapírral kibélelünk), 45 perc alatt készre sütjük.
  6. A formában hagyjuk hűlni 15 percet, majd kiborítjuk. Tálalás előtt a  tetejét meghintjük porcukkorra. Ízlés szerint tejszínhabbal tálaljuk.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

A fantasztikus fotóháttereket köszönöm a fotóhátterek.hu-nak!

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »