Ez a torta egy héten belül kétszer is az asztalunkra került. Az első alkalommal sajnos nem tudtam lefotózni, de mivel a blogra mindenképpen fel szerettem volna tenni a receptet (mert annyira jó, és egyszerű), így “kénytelen” voltam még egyszer elkészíteni. Na nem mintha nagyon bántuk volna. 🙂
Igazán gazdag, de a szilvától mégis könnyű sütemény, amit igazából bármilyen más gyümölccsel elkészíthetünk, de a legjobb, ha valamilyen savanykásabb fajtát választunk. Én most vaníliás tejföllel tálaltam, de anélkül is pazar.
Hozzávalók (26 cm-es tortaformához):
- 180 g vaj
- 170 g kristálycukor
- 3 nagy méretű tojás
- 250 g finomliszt
- 3 teáskanál sütőpor
- 2-3 teáskanál őrölt fahéj
- nagy csipet só
- 45 g őrölt mandula
- 330 g zsíros tejföl
- 60 dkg szilva
Receptötlet: http://www.lacigale.co.nz/recipes/sour-cream-plum-cake/
Elkészítés:
- A szobahőmérsékletű vajat a cukorral kihabosítjuk, majd egyesével hozzákeverjük a tojásokat.
- Egy másik tálba kimérjük a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a sót és az őrölt mandulát, elkeverjük, majd a vajas keverékhez adjuk a tejföllel együtt. Homogén masszává keverjük a tésztaalapot.
- A szilvákat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. A szilvák felét nyolcadokba vágjuk, és a tésztába keverjük.
- Sütőpapírral bélelt tortaformába vagy tepsibe öntjük. Tetejét a maradék, felezett szilvákkal kirakjuk.
- 180°C-ra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a sütemény elkészült-e.
- Az elkészült sütit a formában hagyjuk kihűlni, csak ezután szeleteljük.
- Tálalhatunk mellé vaníliás tejfölt vagy görög joghurtot is.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!
A fantasztikus fotóháttereket köszönöm a fotóhátterek.hu-nak!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: