Teljes kiőrlésű áfonyás palacsinta mézzel

Hétvégente, a ráérős reggeleken előszeretettel sütök kelt tésztát reggelire, de a hétköznapokon én is inkább a gyors recepteket preferálom. Általában zabkását vagy smoothie-t szoktunk enni, de palacsinta is gyakran kerül az asztalunkra. A palacsinták tésztáját előző este szoktam bekeverni, reggel pedig már csak ki kell sütni őket, így elég sok időt tudok spórolni. A recept egyébként bármilyen szezonális gyümölccsel működik, sőt gyümölcs nélkül is tökéletes.

Hozzávalók (20-30 minipalacsintához):

Receptötlet: River Cottage minden napra

Elkészítés:

  1. A lisztet, sütőport, fahéjat, sót egy nagy tálba kimérjük, összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, az olvasztott vajat, a mézet, kezdjük habverővel keverni, majd fokozatosan csorgassuk hozzá a tejet. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy egy sűrűbb, de krémesen folyosós masszát kapjunk. Nekem egy picivel több tej kellett bele.
  3. Ezután óvatosan keverjük el benne az áfonyát.
  4. Melegítsük fel a palacsintasütőnket, kenjük meg vékonyan zsiradékkal, majd süssük ki a palacsintákat.
  5. Tálaláskor locsoljuk meg mézzel, kínáljunk hozzá joghurtot.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

A fantasztikus fotóháttereket köszönöm a fotóhátterek.hu-nak!

Címkék:
Tovább a blogra »