Teljes kiőrlésű áfonyás palacsinta mézzel
Hétvégente, a ráérős reggeleken előszeretettel sütök kelt tésztát reggelire, de a hétköznapokon én is inkább a gyors recepteket preferálom. Általában zabkását vagy smoothie-t szoktunk enni, de palacsinta is gyakran kerül az asztalunkra. A palacsinták tésztáját előző este szoktam bekeverni, reggel pedig már csak ki kell sütni őket, így elég sok időt tudok spórolni. A recept egyébként bármilyen szezonális gyümölccsel működik, sőt gyümölcs nélkül is tökéletes.
Hozzávalók (20-30 minipalacsintához):
- 250 g teljes kiőrlésű liszt
- 2 púpos teáskanál sütőpor
- nagy csipet só
- 2 púpos teáskanál őrölt fahéj (opcionális)
- 30 g méz
- 2 nagy méretű tojás
- körülbelül 270 ml tej
- 50 g olvasztott vaj
- 200 g áfonya
- zsiradék a sütéshez
- méz, joghurt a tálaláshoz
Receptötlet: River Cottage minden napra
Elkészítés:
- A lisztet, sütőport, fahéjat, sót egy nagy tálba kimérjük, összekeverjük.
- Hozzáadjuk a tojásokat, az olvasztott vajat, a mézet, kezdjük habverővel keverni, majd fokozatosan csorgassuk hozzá a tejet. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy egy sűrűbb, de krémesen folyosós masszát kapjunk. Nekem egy picivel több tej kellett bele.
- Ezután óvatosan keverjük el benne az áfonyát.
- Melegítsük fel a palacsintasütőnket, kenjük meg vékonyan zsiradékkal, majd süssük ki a palacsintákat.
- Tálaláskor locsoljuk meg mézzel, kínáljunk hozzá joghurtot.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!
A fantasztikus fotóháttereket köszönöm a fotóhátterek.hu-nak!