Csirke karamellizált hagymával, kardamomos rizzsel

A hagyományos sült csirke szuper alternatívája ez a recept. Nem kell hozzá sok alapanyag, mégis egészen különleges lesz a végeredmény. A karamellizált hagyma készítése talán pepecs munkának tűnhet, vagy legalábbis hosszadalmasnak, de nem érdemes kispórolni ezt a lépést, mert az egész étel esszenciáját ez képzi. Ezt leszámítva pofonegyszerűen  és gyorsan elkészíthető. Mindent belerakunk a serpenyőbe, felöntjük vízzel, és bő fél óra alatt már az asztalunkon gőzölög ez az isteni csirke.

Hozzávalók:

Recept: innen

Elkészítés:

  1. A hagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk, felkarikázzuk.
  2. Egy serpenyőben felmelegítjük az olívaolaj felét, rádobjuk a hagymát, és alacsony lángon körülbelül 15 perc alatt megkaramellizáljuk. Szép aranybarna színűnek kell lennie. A kész hagymákat egy tálba szedjük, a serpenyőt kitöröljük.
  3. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk.
  4. Ezután a serpenyőben felmelegítjük a maradék olívaolajat, majd a csirkecombokat mindkét oldalukon 10-10 percig pirítjuk. Tányérra szedjük a húst.
  5. A serpenyőbe tesszük a kardamomot, a fahéjat, a szegfűszeget, 1-2 percig pirítjuk a fűszereket, hozzáadjuk a rizst, az aszalt áfonyát, a karamellizált hagymát. Alaposan elkeverjük, majd a csirkecombokat a rizsre helyezzük, végül felöntjük a vízzel.
  6. Lefedve, alacsony lángon 30 percig főzzük.  Ha letelt a fél óra ellenőrizzük, hogy a csirke megfőtt-e.
  7. A tűzről lehúzva megszórjuk az aprított zöldfüszerekkel, óvatosan átkavarjuk, megkóstoljuk, ha kell sózzuk, borsozzuk.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

A fantasztikus fotóháttereket köszönöm a fotóhátterek.hu-nak! 🙂

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »