A hagyományos sült csirke szuper alternatívája ez a recept. Nem kell hozzá sok alapanyag, mégis egészen különleges lesz a végeredmény. A karamellizált hagyma készítése talán pepecs munkának tűnhet, vagy legalábbis hosszadalmasnak, de nem érdemes kispórolni ezt a lépést, mert az egész étel esszenciáját ez képzi. Ezt leszámítva pofonegyszerűen és gyorsan elkészíthető. Mindent belerakunk a serpenyőbe, felöntjük vízzel, és bő fél óra alatt már az asztalunkon gőzölög ez az isteni csirke.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb (csontos, bőrös)
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 10 szem zöld kardamom
- 4 egész szegfűszeg
- 2 egész fahéjrúd
- 3 evőkanál aszalt vörösáfonya
- 300 g basmati rizs
- 550 ml forrásban lévő víz
- 1-1 kis csokor friss petrezselyem és kapor
- só, bors
Recept: innen
Elkészítés:
- A hagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk, felkarikázzuk.
- Egy serpenyőben felmelegítjük az olívaolaj felét, rádobjuk a hagymát, és alacsony lángon körülbelül 15 perc alatt megkaramellizáljuk. Szép aranybarna színűnek kell lennie. A kész hagymákat egy tálba szedjük, a serpenyőt kitöröljük.
- A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk.
- Ezután a serpenyőben felmelegítjük a maradék olívaolajat, majd a csirkecombokat mindkét oldalukon 10-10 percig pirítjuk. Tányérra szedjük a húst.
- A serpenyőbe tesszük a kardamomot, a fahéjat, a szegfűszeget, 1-2 percig pirítjuk a fűszereket, hozzáadjuk a rizst, az aszalt áfonyát, a karamellizált hagymát. Alaposan elkeverjük, majd a csirkecombokat a rizsre helyezzük, végül felöntjük a vízzel.
- Lefedve, alacsony lángon 30 percig főzzük. Ha letelt a fél óra ellenőrizzük, hogy a csirke megfőtt-e.
- A tűzről lehúzva megszórjuk az aprított zöldfüszerekkel, óvatosan átkavarjuk, megkóstoljuk, ha kell sózzuk, borsozzuk.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!
A fantasztikus fotóháttereket köszönöm a fotóhátterek.hu-nak! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: