Ízből tíz

Kókuszos-zablisztes palacsinta áfonyalekvárral

IMG_7019 (2)

A múlt hét elejét otthon, vidéken töltöttük, mikor visszajöttünk nem igazán volt semmi a hűtőben, de reggelire muszáj voltam valamit összedobni. Néhány üveg áfonyalekvárt (receptet itt, az előző posztomban találtok) hoztunk fel magunkkal, a polcon meg árválkodott egy felbontott zacskó kókuszreszelék, úgyhogy gyorsan ezt találtam ki. A palacsintatésztába ismét zabliszt került, mert tényleg jobb, mint a sima fehér lisztből készült változat.

Az áfonya-kókusz-lime hármas szuperül működik együtt, de ha lime nincs otthon az sem nagy baj, nyugodtan ki lehet hagyni. Viszont ha épp van kéznél kókusztejetek (nem a konzerves, hanem a sima dobozos) tej helyett feltétlen azzal készítsétek. 

IMG_7004 (2) IMG_7001 (2)

IMG_7015 (2)

Hozzávalók:

  • 120 g zabliszt
  • 80 g kókuszreszelék
  • 1 teáskanál sütőpor
  • nagy csipet só
  • 1 lime reszelt héja
  • 2 nagy méretű tojás
  • 170 ml tej (bármilyen magtejjel helyettesíthető)
  • 30 g méz
  • zsiradék a sütéshez
  • áfonyalekvár a tálaláshoz (vagy bármilyen más lekvár. amit szeretünk)

IMG_7030 (2) IMG_7034 (2)

Elkészítés:

  1. A száraz hozzávalókat (zabliszt, kókuszreszelék, sütőpor, lime reszelt héja, só) egy nagy tálba mérjük, összekeverjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a nedves anyagokat (tojások, tej, méz).
  3. A palacsintatésztát alaposan kikavarjuk (sűrűbb palacsintatészta állagot kell kapnunk).
  4. A palacsintasütőt felmelegítjük, a zsiradékot megolvasztjuk, és közepes lángon kisütjük a palacsintákat. Egy palacsintához 1,5 evőkanál palacsintamasszát használtam fel.
  5. A palacsintákat megkenjük áfonyalekvárral, és egymásra rétegezzük.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

A fantasztikus fotóháttereket köszönöm a fotóhátterek.hu-nak! 🙂

IMG_7021 (2)

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!