Ízből tíz

Töltsük fel a kamrapolcokat: korianderes meggy csatni

IMG_6767 (2)

Mikor, ha nem most, a grillszezon kellős közepén tehetnek jó szolgálatot a különböző csatnik. Ezek az édes, savanyú, fűszeres szószok tökéletesen illenek a faszén felett sült húsokhoz, de ha kicsit előre gondolkodunk, egy hűvösebb őszi estén jófajta sajtok mellé kínálva is nagyszerű lesz. 

A csatnikészítés már-már gyerekjáték, hiszen mindent beledobálunk a lábasba, körülbelül fél órát rotyogtatjuk, és már tehetjük is a kamrapolcra a teletöltött üvegeket. Most épp meggyből készítettem, de nagy kedvencem még a rebarbarából és a szilvából készült változat is. A tavalyi őszi-téli szezon kedvence pedig ez az ötfűszeres körte-alma csatni volt nálunk.

Most rosé kacsamellhez ettük, amihez még egy fantasztikus lencsesalátát is készítettem, ennek a receptjét is hozom nektek.

IMG_6782 (2) IMG_6759 (2)

IMG_6799 (2)

Hozzávalók:

  • 700 g kimagozott meggy
  • 4 közepes fej sonkahagyma vagy 1 nagy fej vörös
  • 30 g friss gyömbér, reszelve
  • 1 teáskanál szegfűbors, mozsárban megőrölve
  • 65 ml vörösborecet
  • 90 g kristálycukor
  • 1 nagy csokor friss koriander
  • 2 evőkanál olaj

IMG_6761 (2)

Elkészítés:

  1. A hagymákat félbevágjuk, vékonyan felkarikázzuk. Az olajon puhára dinszteljük. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért, majd körülbelül 2-3 perc alatt ezt is megpirítjuk.
  2. Hozzákeverjük a kimagozott meggyet, a megőrölt szegfűborsot, az ecetet és a cukrot. Addig főzzük közepes lángon a csatnit, amíg sűrű, sziruposra nem fő. Ha nagyon elfőné a levét, kis vizet tehetünk alá. 
  3. A kész csatnihoz hozzákeverjük a felaprított koriandert, majd befőttes üvegekbe töltjük.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

A fantasztikus fotóháttereket köszönöm a fotóhátterek.hu-nak! 🙂

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!