Ízből tíz

Rizstészta kacsamellel és pirított zöldségekkel

IMG_5454 (2)

A rizstészta szintén egy olyan alapanyag, amit mindig tartok itthon. Nem is értem, hogy miért nem került fel eddig a blogra egy rizstésztás recept sem, pedig tényleg sokszor kerül az asztalra nálunk ehhez hasonló étel.

A receptben szereplő szójaszószos-gyömbéres ízesítéstől nem igazán szoktam eltérni, de a szezontól függően a zöldségeket előszeretettel variálom. A hús tekintetében sem kell feltétlenül ragaszkodnunk a kacsamellhez, hátszínből, csirkemellből vagy épp sertésszűzből is ugyanolyan jó lesz a végeredmény. Sőt, hús nélkül, rengeteg zöldséggel isteni vega kaja is készülhet belőle. 🙂

IMG_5448 (2)IMG_5456 (2)

Hozzávalók:

  • 2 közepes méretű kacsamell
  • 1 lapos teáskanál kínai ötfűszer keverék
  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 20 dkg zöld spárga
  • 5 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál pirított szezámolaj
  • 1 evőkanál rizsecet
  • 1 gerezd fokhagyma, reszelve
  • 20 g friss gyömbér, reszelve
  • fél teáskanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 20 dkg rizstészta

A tálaláshoz:

  • pirított szezámmag
  • 3-4 szál újhagyma, felaprítva
  • 1 csokor friss korianderzöld

IMG_5447 (2)

Elkészítés:

  1. A rizstésztát lobogó vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  2. A kacsamellek bőrös részt eltávolítjuk, a húst vékony csíkokra vágjuk, majd sóval és kínai ötfűszerrel ízesítjük. Az egészet alaposan összeforgatjuk, hogy a fűszer egyenletesen bevonja.
  3. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a kacsamellet, majd nagy lángon néhány perc alatt megsütjük. Az elkészített húst tányérra szedjük.
  4. A spárgákat megtisztítjuk, és körülbelül 3 cm hosszú darabokra vágjuk. A káposztát félbevágjuk, torzsáját eltávolítjuk, és vékonyan felszeleteljük.
  5. Egy serpenyőben (ugyanabban, amiben a kacsamellet sütöttük) 2 evőkanál olajon, kis lángon néhány perc alatt megpároljuk a gyömbért és a fokhagymát. Ezután a lángot felvesszük, beletesszük a káposztát és a cukrot, majd addig pirítjuk, amíg össze nem esik. 
  6. Ekkor a spárgát is hozzáadjuk, 2-3 perc alatt ezt is átpirítjuk. 
  7. Tűzről levéve hozzáadjuk a kifőtt tésztát, az előzőleg kisütött kacsamelleket, a szójaszószt, a rizsecetet és a szezámolajat. Az egészet alaposan összeforgatjuk.
  8. Tálaláskor megszórjuk pirított szezámmaggal, friss korianderrel és a felkarikázott újhagymával.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!