Egy biztos, ezt a receptet kötelező mindenkinek legalább egyszer elkészítenie. Hogy miért? Mert a végeredmény egy brutálisan mogyorós, fantasztikusan krémes, “Nutella mámor”, és mert már-már nevetségesen könnyen elkészíthető. Mindössze 20 perc aktív munkával az asztalra varázsolhatjuk ezt a csodát.
Top desszert, aminek kétségkívül helye van az alapreceptjeink között.
Hozzávalók (26 cm-es tortaformához):
A kekszes alaphoz:
- 250 g zabkeksz
- 75 g vaj, olvasztva
- 1 evőkanál Nutella
- 25 g darált mogyoró
A krémhez:
- 500 g mascarpone ( legtöbbször Lidl-ben szoktam venni, nekem ez vált be a legjobban, mind ízben, mind állagban)
- 400 g Nutella
- csipet só
- 1 teáskanál vanília kivonat
A tetejére:
- 130 g durvára vágott, pirított törökmogyoró
Receptötlet – Nigella Lawson
Elkészítés:
- A kekszes alaphoz a zabkekszet késes aprítóban finomra daráljuk, majd az olvasztott vajjal, a darált mogyoróval, valamint a Nutellával alaposan összekeverjük. A masszát a tortaformába öntjük, egyenletesen eloszlatjuk, és az aljára nyomkodjuk. A krém elkészítéséig a hűtőbe tesszük.
- A krémhez a mascarponét kézi habverővel kissé fellazítjuk, hozzáadjuk a mogyorókrémet,a vanília kivonatot és a sót. Alaposan kikeverjük.
- A krémet a kekszes alapra simítjuk, és néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük szilárdulni. (Ha nagyon sietünk a fagyóba is rakhatjuk, ott körülbelül fél óra alatt meg is van.)
- Amikor megszilárdult, a tetejét megszórjuk a durvára vágott mogyoróval.
- Legjobb, ha közvetlenül a hűtőből kivéve tálaljuk.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: