Ízből tíz

Fűszeres vöröslencsével töltött sült paprika

IMG_5278 (2)

Ezúttal két örök kedvencem, a sültpaprika és a  vöröslencse találkoznak egy receptben.

A töltött paprikát a hagyományostól eltérően legtöbbször sütőben sütve készítem el, mert a paprika édeskés íze így sokkal koncentráltabbá válik. Mindenkinek javaslom, hogy legalább egyszer próbálja meg így elkészíteni, tényleg megéri. A töltelék persze millió-féleképpen variálható, itt én például fűszeres rizzsel töltöttem meg, de fűszeres túróval, sajttal, hússal töltve is szuper lehet!

Még több sültpaprika recept tőlem:

Sültpaprika- krémleves gyömbéres húsgombóccal

Sültpaprika krémes linguine grillezett csirkemellel

IMG_5280 (2)

Hozzávalók: 

  • 4 közepes méretű kaliforniai paprika vagy kápia
  • 200g vöröslencse
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 g gyömbér, tisztítva
  • 20 g korianderzöld
  • 20 g petrezselyem
  • 1 doboz 400 g-os darabolt paradicsom konzerv
  • 1 púpos teáskanál római kömény
  • 1/2 teáskanál fekete mustármag
  •  1/2 teáskanál kurkuma
  • 300 ml víz
  • 2 teáskanál cukor ( a paradicsom savasságától függően)

Tálaláshoz:

  • tejföl/ görög joghurt
  • friss petrezselyem/koriander durvára vágva

IMG_5287 (2)

Elkészítés:

  1. A korianderzöld és a petrezselyem felét konyhai aprítóba tesszük, hozzáadjuk a meghámozott hagymát, fokhagymát, gyömbért. A gépet bekapcsoljuk, és felaprítjuk a hozzávalókat.
  2. Egy vastag aljú, magas falú serpenyőt közepes lángon felmelegítünk, majd beleszórjuk a mustármagot, amit pattogásig pirítunk. Amikor elkezd pattogni, hozzáadjuk a hagymás keveréket és az olajat.
  3. Kevergetve 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk az őrölt római köményt és a kurkumát, majd ezekkel együtt további 5 percig pirítjuk.
  4. Ezután hozzákeverjük a lencsét, a paradicsomot, a vizet, a cukrot és az ízlés szerinti sót. Lefedjük, addig főzzük, míg a lencse megpuhul. Közben néha kukkantsunk rá, ha elfőtt a víz alóla, akkor pótoljuk.
  5. A paprikák magházát eltávolítjuk, majd félbevágjuk mindegyiket. 
  6. Az elkészült fűszeres vöröslencséhez keverjük a maradék, felaprított petrezselymet és koriandert, majd a paprikákba töltjük.
  7. A sütőt 200°C-ra előmelegítjük.
  8. A felezett, megtöltött paprikákat sütőpapírral bélelt tepsin az előmelegített sütőbe tesszük. 15-25 perc alatt készre sütjük.
  9. Az elkészült töltött paprikákat tejföllel/joghurttal meglocsolva és durvára vágott zöldfűszerrel megszórva tálaljuk.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!