Kis kihagyás után újra itt vagyok. Az elmaradásom legfőbb oka, hogy a múlt héten még a húsvéti maradékok elpusztításával foglalatoskodtunk, így főznöm nem igen kellett, csak már hétvége felé. Az édességeket mostanában nem igazán kívánjuk, úgyhogy még sütit se sütöttem.
Most egy gyors pastát hoztam nektek, amit nagyon szerettünk. Igazából még csirkemell se kell bele, anélkül is finom, de ha férfi is van a háznál, akkor ajánlatosabb beletenni. 🙂
Hozzávalók (3 személyre):
- 300 g linguine
- 300 g csirkemell filé
- só, bors, kakukkfű
- 2 dl tejszín (30%-os, nem főző!)
- 125 g mascarpone
- 8 szál újhagyma, felkarikázva
- 2 gerezd fokhagyma, reszelve
- 1 csokor petrezselyem, finomra aprítva
- 1/2 csokor snidling, finomra aprítva
- frissen facsart citromlé
Elkészítés:
- A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárított kakukkfűvel.
- Egy serpenyőben közepes lángon kevés olívaolajat hevítünk, majd aranyszínűre sütjük a csirkemelleket. Vigyázzunk, ne süssük túl, oldalanként bőven elég néhány perc. A serpenyőből kivéve tányérra tesszük, kisebb darabokra vágjuk.
- A serpenyőben maradt olajba dobjuk a felkarikázott újhagymát, valamint a reszelt fokhagymát, néhány perc alatt puhára dinszteljük.
- Hozzáadjuk a tejszínt és a mascarponét, alaposan kikeverjük. Végül a snidlinget és a petrezselymet is beletesszük. Ízlés szerint sóval ízesítjük.
- A tésztát lobogó, sós vízben harapható állagúra főzzük, A tésztát 4 evőkanál főzővízzel együtt a szósszal összeforgatjuk. Ekkor tesszük bele az apróra vágott csirkemelleket is. Néhány csepp citromlével ízesíthetjük, ha szükségesnek gondoljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: