A Myprotein néhány hónappal ezelőtt keresett meg egy termékteszt lehetőségével. Mivel nem volt megkötve a kezem, így az oldalukon böngészve ki is választottam három, nekem szimpatikus terméket. A mandulavajat és a kesudióvajat már régóta ki szerettem volna próbálni, így most pont kapóra jött az alkalom. Mivel mostanság újra látogatom az edzőtermet, így összekötve a kellemest a hasznossal, egy közkedvelt fehérjét, az Impact Whey Proteint is rendeltem melléjük. Lássuk akkor ezt a három terméket.
1. Kesudióvaj, 2. Mogyoróvaj
A két termék teljesen olyan, mint amilyennek elképzeltem. Tiszta, intenzív, természetes kesudió, illetve mandula íz. Ez nem is meglepő, hiszen a termék 100%-ban pörkölt kesudióból és mandulából készül. A pörkölés pluszban elmélyíti a csonthéjasok szuper ízét, és ami nekem különösen tetszik, hogy nem tartalmaznak hozzáadott cukrot. A webshopban találunk még többek között földimogyoróvajat is, amiről szintén elmondható, hogy cukormentes, ami a legtöbb boltban kapható terméktársáról nem mondható el. Nem utolsó sorban az áruk is igen versenyképes.
A magvajak felhasználása igen sokoldalú. A reggeli zabkásába néhány kanállal használva plusz energiaforrás lehet, de egyszerűen kenhetjük palacsintára vagy egy szelet pirítósra is.
Íme két receptem kesudióvajjal, amit helyettesíthetünk földimogyoró- és mandulavajjal is.
A mézes-zabpelyhes müzliszelet receptjét itt olvashatjátok, már korábban megosztottam!
Kesudiós csirke (receptötlet innen)
Hozzávalók:
A csirkemellhez:
- 1/2 kg csirkemell/csirkecomb filé
- 3 evőkanál szójaszósz
- 30 g friss gyömbér, megtisztítva
- 3 közepes gerezd fokhagyma, felaprítva
- 1 szál citromnád/citromfű (elhagyható)
A kesudióvajas öntethez:
- 5 evőkanál kesudióvaj
- 1-2 tk. piros vagy zöld curry paszta
- 2 dl kókusztej
- 1 evőkanál halszósz
- 1/2- 1 lime leve (ízlés szerint)
A tálaláshoz:
- pirított kesudió
- friss koriander
Elkészítés:
- A csirkét felkockázzuk.
- A pác hozzávalóit (szójaszósz, gyömbér, fokhagyma) összekeverjük, majd a csirkedarabokat beleforgatjuk.
- Legalább 1 órát pácoljuk a húst.
- Közben a mártást is elkészítjük.
- Az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük, alaposan összeturmixoljuk.
- Egy serpenyőt közepes lángon felhevítünk, és a csirkéket 1-2 evőkanál olajon megsütjük.
- A megsült csirkedarabokat basmati rizzsel és a kesudiószósszal tálaljuk. A legvégén megszórjuk friss korianderrel és pirított kesudióval.
A Myprotein oldalán széles ízskálával találkoztam, és mivel nagyon szeretem a kávét, így a mokkára esett a választásom. A számtalan íz közül mindenki megtalálhatja az ízléséhez legközelebb állót.
Ár-érték arány szempontjából egy nagyon is versenyképes termék fut az Impact Whey Protein név alatt. Sok esetben találkoztam már túlédesített fehérje készítménnyel, de a Impact Whey Protein egy sokkal természetesebb ízt nyújt.
Az egyetlen hátrányaként az oldódását tudom említeni, de ismerősi körünkben erre a tapasztalatok rácáfolnak, így mindenképp megér még egy próbát másik ízesítésben.
Habár a Myprotein célközönségét elsősorban a sportolók alkotják, számos termékük beilleszthető az egészséges életmód híveinek mindennapjaiba.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: