Túrófánk citromkrémmel

A túrófánkot szerintem senkinek sem kell bemutatnom, azt hiszem mindenkinek van egy jól bevált receptje. Ebben a posztban nem is maga a fánk a fajsúlyos (habár azért azt sem kell lebecsülni), sokkal inkább a citromkrém, amivel ettük. Tökéletesen példázza, hogy egy egyszerű receptet is mennyire fel lehet dobni a hozzá kínált “mártogatóssal”.

A citromkrém vagy lemon curd egyébként elég univerzális, tölthetjük pitékbe, nagyszerű pohárkrémekbe, de csak egyszerűen önmagában kanalazva is szuper. Itt és itt pedig korábbi posztjaimat találjátok, amikben ezt az alapanyagot használom.

Hozzávalók:

A túrófánkhoz:

A citromkrémhez:

Elkészítés:

  1. A citromkrémhez egy lábasba tesszük az összes hozzávalót a vaj kivételével.
  2. Közepes lángon addig főzzük, amíg sűrű vaníliakrém állaga nem lesz. Ekkor lehúzzuk a tűzről és darabonként hozzáadjuk a vajat, és addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Hűlni hagyjuk.
  3. A fánkhoz az összes hozzávalót alaposan összekeverjük.
  4. Az olajat közepes lángon felforrósítjuk, majd púpozott teáskanálnyi adagokat potyogtatunk a tésztából a zsiradékba.
  5. Aranybarnára sütjük a fánkokat. Papírtörlőre szedjük, megszórjuk porcukorral, és a citromkrémmel kínáljuk.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »