Egy újabb fánk receptet, ezúttal az egyik kedvencemet, a méltán híres beignet-t hoztam el nektek.
Elkészítéséhez nem kell nagy konyhatündérnek lenni, a tészta összeállítása is körülbelül 5 perc alatt megvan, és még a “szalagosság” miatt sem kell aggódni.
Hozzávalók (40 darabhoz):
- 175 ml tej
- 340 ml kefir
- 4 teáskanál szárított élesztő
- 2 ½ evőkanál kristálycukor
- 490 g finomliszt
- ½ teáskanál sütőpor
- ¼ teáskanál só
- 1 liter étolaj a sütéshez
- porcukor a szóráshoz
Recept: innen
Elkészítés:
- A tejet felmelegítjük, hozzákeverjük a kefirt, a cukrot és a szárított élesztőt.
- Egy másik tálba kimérjük a lisztet, a sütőport, és a sót.
- A száraz anyagokhoz öntjük a tejes-kefires keveréket.
- Kezünkkel vagy fakanállal alaposan összekeverjük. A kapott massza elég lágy, de nem kell megijedni.
- Tiszta konyharuhával lefedve, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
- A megkelt tésztát bőségesen lisztezett nyújtódeszkára borítjuk. Tetejét is alaposan megszórjuk liszttel, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kisebb téglalapokra vágjuk.
- Az étolajat közepes lángon felhevítjük, és aranybarnára sütjük benne a fánkokat.
- Papírtörlőre szedjük, és még melegen megszórjuk porcukorral.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: