Ízből tíz

Beignet – New Orleans fánkja

IMG_3068 (2)

Egy újabb fánk receptet, ezúttal az egyik kedvencemet, a méltán híres beignet-t hoztam el nektek.

Elkészítéséhez nem kell nagy konyhatündérnek lenni,  a tészta összeállítása is körülbelül 5 perc alatt megvan, és még a “szalagosság” miatt sem kell aggódni.

IMG_3059 (2)

Hozzávalók (40 darabhoz):

  • 175 ml tej
  • 340 ml kefir
  • 4 teáskanál szárított élesztő
  • 2 ½ evőkanál kristálycukor
  • 490 g finomliszt
  • ½  teáskanál sütőpor
  • ¼ teáskanál só
  • 1 liter étolaj a sütéshez
  • porcukor a szóráshoz

Recept: innen

IMG_3054 (2)

Elkészítés:

  1. A tejet felmelegítjük, hozzákeverjük a kefirt, a cukrot és a szárított élesztőt.
  2. Egy másik tálba kimérjük a lisztet, a sütőport, és a sót.
  3. A száraz anyagokhoz öntjük a tejes-kefires keveréket.
  4. Kezünkkel vagy fakanállal alaposan összekeverjük. A kapott massza elég lágy, de nem kell megijedni.
  5. Tiszta konyharuhával lefedve, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  6. A megkelt tésztát bőségesen lisztezett nyújtódeszkára borítjuk. Tetejét is alaposan megszórjuk liszttel, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kisebb téglalapokra vágjuk.
  7. Az étolajat közepes lángon felhevítjük, és aranybarnára sütjük benne a fánkokat.
  8. Papírtörlőre szedjük, és még melegen megszórjuk porcukorral.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!