Vaníliás panna cotta licsi-málna-rózsavíz szósszal

Egy korábbi posztomban már említettem az Ispahan ízkombinációt, amit a licsi-málna-rózsavíz ízhármasából alkotott meg Pierre Hermé francia cukrászmester. Én egyszerűen rajongok ezért a trióért, így mostanában, amíg még kapható friss licsi, a reggeli zabkását is előszeretettel ízesítem ezekkel az ízekkel.

Egy romantikus vacsorán vagy éppen a közelgő Valentin-napon ettől csodásabb desszertet nem igazán tudok elképzelni. 

Hozzávalók (4 adaghoz):

A panna cottához:

A szószhoz:

Elkészítés:

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.

A tejszínt a vaníliarúd kikapart magjaival és a tejjel együtt egy lábasba öntjük, felforraljuk.

A tűzről levéve hozzákeverjük az alaposan kinyomkodott zselatinlapokat, illetve a cukrot.

Tetszőleges formákba töltjük a panna cottát. 

Hűtőbe tesszük néhány órára, amíg meg nem szilárdul.

Közben elkészítjük a licsis-málnás öntetet.

Ehhez a fagyasztott málnát a licsivel együtt egy lábasba tesszük. Közepes lángon addig melegítjük, amíg a málna fel nem olvad. és a licsi  kissé megpuhul.

Amikor ez megtörtént, hozzákeverjük a cukrot, majd további 1-2 percig főzzük a szószt.

A tűzről levéve hozzáöntjük a rózsavizet, majd az egészet alaposan összeturmixoljuk.

Ha valakinek nem lenne elég édes, adjon hozzá még cukrot.

Tálaláskor a formák alját mártsuk néhány másodpercre meleg vízbe, így könnyebb kiborítani a kész panna cottákat.

A gyümölcsszószt a krémes desszert köré öntjük.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »