Héjában sült, töltött burgonya füstölt makrélával

Ez nem is igazán recept, inkább csak egy ötlet, ami rendkívül jó szolgálatot tud tenni egy hétköznap este, amikor gyorsan szeretnénk finomat az asztalra varázsolni. Ez a változat is egy hasonló rohanós hétköznapon született.

A receptben a legjobb, hogy a héjában sült krumplin kívül igazából egyik hozzávalóhoz sem kell görcsösen ragaszkodni. Ki-ki elkészítheti a saját ízléséhez legközelebb álló töltött burgonyát. Bár kétségkívül a füstölt hal-kapor páros nálunk örök favorit. Ha lett volna itthon tormakrém, azt is biztosan tettem volna a tejfölbe. 

Hozzávalók (4 személyre):

Elkészítés:

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.

A burgonya szemeket alaposan megmossuk és szárazra töröljük. Egyesével becsomagoljuk egy-egy alufóliába.

Az előmelegített sütőben körülbelül 1 óra alatt puhára sütjük.

A kaprot megmossuk, felaprítjuk. A csemege uborkákat és a füstölt makrélafilét szintén kisebb darabokra aprítjuk.

A megsült krumplikat tetejükön bevágjuk. Ízlés szerint tejfölt kanalazunk rá, megszórjuk kaporral, a csemege uborkával, végül a füstölt makrélafilével. Melegen tálaljuk.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »