Ízből tíz

Héjában sült, töltött burgonya füstölt makrélával

IMG_2660 (2)

Ez nem is igazán recept, inkább csak egy ötlet, ami rendkívül jó szolgálatot tud tenni egy hétköznap este, amikor gyorsan szeretnénk finomat az asztalra varázsolni. Ez a változat is egy hasonló rohanós hétköznapon született.

A receptben a legjobb, hogy a héjában sült krumplin kívül igazából egyik hozzávalóhoz sem kell görcsösen ragaszkodni. Ki-ki elkészítheti a saját ízléséhez legközelebb álló töltött burgonyát. Bár kétségkívül a füstölt hal-kapor páros nálunk örök favorit. Ha lett volna itthon tormakrém, azt is biztosan tettem volna a tejfölbe. 

IMG_2664 (2)

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1,5 kg közepes méretű, sütni való burgonya
  • Kb. 400 g zsírdús tejföl
  • Kb. 10-15 darab csemege uborka
  • 1 nagy csokor friss kapor
  • 200 g füstölt makrélafilé

IMG_2659 (2)

Elkészítés:

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.

A burgonya szemeket alaposan megmossuk és szárazra töröljük. Egyesével becsomagoljuk egy-egy alufóliába.

Az előmelegített sütőben körülbelül 1 óra alatt puhára sütjük.

A kaprot megmossuk, felaprítjuk. A csemege uborkákat és a füstölt makrélafilét szintén kisebb darabokra aprítjuk.

A megsült krumplikat tetejükön bevágjuk. Ízlés szerint tejfölt kanalazunk rá, megszórjuk kaporral, a csemege uborkával, végül a füstölt makrélafilével. Melegen tálaljuk.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!