Ez nem is igazán recept, inkább csak egy ötlet, ami rendkívül jó szolgálatot tud tenni egy hétköznap este, amikor gyorsan szeretnénk finomat az asztalra varázsolni. Ez a változat is egy hasonló rohanós hétköznapon született.
A receptben a legjobb, hogy a héjában sült krumplin kívül igazából egyik hozzávalóhoz sem kell görcsösen ragaszkodni. Ki-ki elkészítheti a saját ízléséhez legközelebb álló töltött burgonyát. Bár kétségkívül a füstölt hal-kapor páros nálunk örök favorit. Ha lett volna itthon tormakrém, azt is biztosan tettem volna a tejfölbe.
Hozzávalók (4 személyre):
- 1,5 kg közepes méretű, sütni való burgonya
- Kb. 400 g zsírdús tejföl
- Kb. 10-15 darab csemege uborka
- 1 nagy csokor friss kapor
- 200 g füstölt makrélafilé
Elkészítés:
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.
A burgonya szemeket alaposan megmossuk és szárazra töröljük. Egyesével becsomagoljuk egy-egy alufóliába.
Az előmelegített sütőben körülbelül 1 óra alatt puhára sütjük.
A kaprot megmossuk, felaprítjuk. A csemege uborkákat és a füstölt makrélafilét szintén kisebb darabokra aprítjuk.
A megsült krumplikat tetejükön bevágjuk. Ízlés szerint tejfölt kanalazunk rá, megszórjuk kaporral, a csemege uborkával, végül a füstölt makrélafilével. Melegen tálaljuk.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: