Az újévi fogadalmak nálam rendszerint elmaradnak, de ahogy végignéztem a könyvespolcunkon, ahol a kötetek 90%-a gasztronómiai jellegű, elhatároztam, hogy idén az előző évekhez képest többet fogok belőlük főzni. Mert valljuk be, mégis csak könnyebb az interneten keresgélni, mint kinyitni egy könyvet ihletért. Habár imádom esténként böngészni a recepteket, leírásokat, de mégis inkább amolyan szenvedélyes és mániákus szakácskönyv-gyűjtőnek mondanám magam.
Ígéretemhez híven, íme egy egyszerű és isteni finom tésztaétel Nigellától.
Hozzávalók (2 főre):
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 35 ml olívaolaj (kb. 2,5 ek.)
- 1/4 tk. cukor
- 30-35 g olajban eltett szardella
- 10 g vaj
- 60 ml teljes tej
- 250 g linguine, spagetti, bucatini
- 1 nagy csokor petrezselyem
Receptötlet: Nigella Lawson – Nigella ünnepi lakomái 2.
Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymagerezdet megtisztítjuk, késes robotgépben pépesre aprítjuk. Erre azért van szükség, mert így a szószba jobban beleolvad a hagyma, lágy, selymes mártás lesz a végeredmény.
Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, lassan, kis lángon aranyszínűre pároljuk a hagymát. Ez körülbelül tíz perc. Hozzáadjuk a cukrot, majd további 1 percig hagyjuk párolódni.
A szardellákat nagyon apróra vágjuk, és a hagymás püréhez adjuk. Addig kevergessük, amíg a szardella el nem olvad , majd hozzáadjuk a vajat és a tejet. Miután az egész homogénné vált levesszük a tűzről.
A szósz készítése közben a tésztát lobogó, sós vízben harapható állagúra főzzük.
A kész tésztát leszűrjük, néhány evőkanál főzőlevet tegyünk félre.
A tésztát a szószhoz keverjük, majd annyi főzőlevet adunk hozzá, hogy a szósz megfelelő sűrűségű legyen.
Végül a tésztát megszórjuk a durvára vágott petrezselyemmel, és ezzel is összeforgatjuk.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: