Hozzávalók :
A leveshez (2 személyre):
A gyömbéres húsgombóchoz (4-6 személyre):
Tálaláshoz:
Elkészítés:
A paprikákat megmossuk, és sütőpapírral vagy alufóliával bélelt tepsire helyezzük a fokhagymagerezdekkel együtt, majd 200°C-ra előmelegített sütőben feketedésig sütjük.
Közben egyszer megfordítjuk, hogy mindkét oldal hólyagosra, feketére piruljon. Sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.
A kihűlt, összeesett paprikákat kicsumázzuk, és lehámozzuk a megfeketedett héjukat.
Miközben a paprika sül elkészítjük a húsgombócokat.
Ehhez a vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. Késes aprítóba tesszük a gyömbérrel és a petrezselyemmel együtt. Kissé darabos állagúra turmixoljuk.
A darált húst egy nagy tálba tesszük, hozzákeverjük a száraz fűszereket, majd a gyömbéres-hagymás pépet, a tojást és végül a zsemlemorzsát. Kezünkkel alaposan eldolgozzuk.
Egy serpenyőben közepes hőfokon olajat hevítünk (kb. annyit hogy a fasírtgolyókat félig ellepje).
A húsból nedves kézzel gombócokat formálunk, és az olajba tesszük őket.
Mindkét oldalukat aranyszínűre pirítjuk. Egyet kivehetünk, és ellenőrizhetjük, hogy átsültek-e. ( A húsgombócból több lesz, mint ami a leveshez szükséges, úgyhogy akár főzeléket is készíthetünk hozzá. Mi elcsipegettük magába.)
A leveshez a hagymát felaprítjuk, 2 ek. olajon üvegesre dinszteljük. Amikor megpuhult hozzákeverjük a fűszereket, majd felöntjük az alaplével. Az egészet felforraljuk.
Egy nagy edénybe tesszük a megtisztított sültpaprikákat, valamint a sült fokhagymák krémes belsejét is.
Hozzáöntjük a forró, fűszeres alaplevet. Simára turmixoljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tálaláskor a levesbe teszünk néhány húsgombócot, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel és a morzsolt fetával.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!