Ahogy Kevin nélkül, úgy hókifli nélkül sincs karácsony, legalábbis nálunk! 🙂 Ez a változat a mogyoró-narancs-vanília hármasától lesz igazán különleges csemege. Igazi “párolgós” aprósüti, úgyhogy érdemes egyből dupla adaggal kezdeni! 🙂
Hozzávalók (40 darabhoz):
- 350 g finomliszt
- 80 g porcukor
- 120 g darált törökmogyoró vagy dió (akár mandula)
- 250 g hideg vaj
- 1 narancs reszelt héja
- 1 rúd vanília kikapart magjai
- csipet só
- porcukor, a díszítéshez
Elkészítés:
A lisztet a csipet sóval, a porcukorral és a darált mogyoróval elkeverjük.
Hozzáadjuk a kockára vágott vajat, a narancshéjat, a vaníliát, majd ujjunkkal jól elmorzsoljuk, végül egynemű tésztává gyúrjuk össze.
Frissentartó fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
Pihentetés után diónyi darabokat csipkedünk a tésztából, és kis patkókat formázunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
Az előmelegített sütőben 11-14 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a teteje még kissé puha, de az alja már kezd barnulni.
A sütőből kivett hókifliket hűlni hagyjuk, majd megszórjuk porcukorral.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!
Kommentek