Ízből tíz

Vaníliás-narancsos hókifli

IMG_2344 (2)

Ahogy Kevin nélkül, úgy hókifli nélkül sincs karácsony, legalábbis nálunk! 🙂 Ez a változat a mogyoró-narancs-vanília hármasától lesz igazán különleges csemege. Igazi “párolgós” aprósüti, úgyhogy érdemes egyből dupla adaggal kezdeni! 🙂

IMG_2355 (2)IMG_2362 (2)

Hozzávalók (40 darabhoz):

  • 350 g finomliszt
  • 80 g porcukor
  • 120 g darált törökmogyoró vagy dió (akár mandula)
  • 250 g hideg vaj
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 rúd vanília kikapart magjai
  • csipet só
  • porcukor, a díszítéshez

IMG_2338 (2) IMG_2337 (2)

Elkészítés:

A lisztet a csipet sóval, a porcukorral és a darált mogyoróval elkeverjük.

Hozzáadjuk a kockára vágott vajat, a narancshéjat, a vaníliát, majd ujjunkkal jól elmorzsoljuk, végül egynemű tésztává gyúrjuk össze.

Frissentartó fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

Pihentetés után diónyi darabokat csipkedünk a tésztából, és  kis patkókat formázunk belőle.

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

Az előmelegített sütőben 11-14 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a teteje még kissé puha, de az alja már kezd barnulni.

A sütőből kivett hókifliket hűlni hagyjuk, majd megszórjuk porcukorral.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is! 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!