Narancsos édesburgonya leves füstölt kacsamellel

Már jó néhány hete tervezgettem megfőzni ezt a levest, és a hétvégi bevásárlás alkalmával szerencsére nagyon szép füstölt kacsamellet kaptunk. Amint hazaértünk az édesburgonyák már mentek is sütőbe.

Egy igazán egyszerű, teste-lelket egyaránt melengető leves ez. Ha nem akarjuk “cifrázni”, akkor nyugodtan tálalhatjuk a füstölt kacsamell nélkül, úgyis isteni. De azért kétségkívül ez koronázza meg a fogást, ami így akár ünnepi alkalmakkor is bátran bevethető.

Hozzávalók (4 személyre):

Tálaláshoz:

Elkészítés:

A puhára sült édesburgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk. (Egészben szoktam a 200°C-os sütőbe tenni, körülbelül 40-45 perc alatt meg is puhul, villával vagy késsel ellenőrzöm.)

A hagymát felaprítjuk. Egy lábasban felmelegítjük az olívaolajat, rádobjuk a hagymát, majd puhára dinszteljük. Hozzáadjuk az édesburgonyát, a fűszerkeveréket, majd felöntjük a zöldségalaplével. Ízlés szerint sózzuk. Közepes lángon addig főzzük, amíg felforr. A tűzről levéve hozzákeverjük a mézet, a narancshéjat, a narancslevet, illetve a néhány csepp citromlevet. 

A kacsamellet vékonyan felszeleteljük, a mandulát és a petrezselymet is felaprítjuk.

Tálaláskor a leves tetejére halmozzuk a kacsamellet, megszórjuk mandulával és a friss petrezselyemmel. 

Melegen fogyasszuk!

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »