Gesztenyés-aszalt szilvás töltött csirkecomb kelkáposztával és csicsókapürével

Klasszikusnak számító fogás egy kis csavarral, amit igazán különlegessé  a töltelékbe kevert mandrainhéj és a köret tesz. 

Hozzávalók:

A töltött csirkecombhoz:

A kelkáposztához:

A csicsókapüréhez:

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

A csirkecombokat megsózzuk, majd a bőre alá nyúlva fellazítjuk azt a húsról.

A töltelékhez a főtt gesztenyét az aszalt szilvával pürésítjük. Hozzákeverjük a mandarin reszelt héját, a sót és az őrölt szegfűborsot.

A tölteléket a bőr alá töltjük. A csirkecombokat egy nagyobb jénaiba sorakoztatjuk. 

Lefedve 40-45 percig sütjük. A fedőt levéve további 10-15 percig sütjük, amíg a bőre pirosra, ropogósra sül.

Közben a köreteket is elkészítjük.

A kelkáposzta külső leveleit eltávolítjuk, negyedeljük, majd kisujjnyi méretűre szeleteljük. A fokhagymát felaprítjuk. 

Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat, beledobjuk a fokhagymát, majd kicsit megfuttatjuk. A kelkáposztát is hozzákeverjük. Sóval ízesítjük. Néhány perc alatt roppanósra pároljuk. A tűzről levéve az aprított petrezselymet is hozzáadjuk.

A csicsókát megmossuk, meghámozzuk. Sós vízben puhára főzzük. (Figyeljünk oda, mert hamar megpuhul.) A csicsókát leszűrjük, botmixerrel pürésítjük. Sózzuk, hozzáadjuk a vaníliamagok, majd ízlés szerint szerecsendióval ízesítjük. Végül hozzákeverjük a tejfölt.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is! 

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »