Ízből tíz

Kakukkfüves erdei gombakrémleves

IMG_1356 (2)

Nemcsak karácsonyra, hanem bármilyen ünnepre, sőt egy egyszerű vasárnapi ebédet is nagyon fel tudunk dobni ezzel a levessel, már ha szeretjük a gombát! 🙂

IMG_1348 (2)

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 ek. olívaolaj
  • 3 ek. vaj
  • 400 g erdei gomba (lehet fagyasztott is)
  • 150 g mascarpone
  • fél citrom leve vagy ízlés szerint picivel több
  • 1 liter zöldségalaplé
  • pirított kenyérkockák a tálaláshoz

IMG_1338 (2)

Elkészítés:

Egy lábasban közepes lángon összemelegítjük a vajat és az olívaolajat. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és a vajas-olívaolajas keveréken puhára dinszteljük. Amikor a hagyma megpuhult hozzáadjuk az előzőleg már megtisztított erdei gombát, a kakukkfüvet, majd felöntjük az alaplével. Sóval ízesítjük. Kis lángon addig főzzük, amíg a gombák meg nem puhulnak. A tűzhelyről levéve botmixerrel krémesre pürésítjük, végül belekeverjük a mascarponét, és belefacsarjuk a citromlevet. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!