Nemcsak karácsonyra, hanem bármilyen ünnepre, sőt egy egyszerű vasárnapi ebédet is nagyon fel tudunk dobni ezzel a levessel, már ha szeretjük a gombát! 🙂
Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek. olívaolaj
- 3 ek. vaj
- 400 g erdei gomba (lehet fagyasztott is)
- 150 g mascarpone
- fél citrom leve vagy ízlés szerint picivel több
- 1 liter zöldségalaplé
- só
- pirított kenyérkockák a tálaláshoz
Elkészítés:
Egy lábasban közepes lángon összemelegítjük a vajat és az olívaolajat. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és a vajas-olívaolajas keveréken puhára dinszteljük. Amikor a hagyma megpuhult hozzáadjuk az előzőleg már megtisztított erdei gombát, a kakukkfüvet, majd felöntjük az alaplével. Sóval ízesítjük. Kis lángon addig főzzük, amíg a gombák meg nem puhulnak. A tűzhelyről levéve botmixerrel krémesre pürésítjük, végül belekeverjük a mascarponét, és belefacsarjuk a citromlevet. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: