Karácsonyi ajándék a konyhából, ötfűszeres körte-alma chutney

Nagyon szeretjük a különböző chutney-kat, mert a legegyszerűbb sült húsokat is remekül feldobják. Ez most egy igazán egyszerű változat, csak néhány hozzávaló szükséges, és az elkészítése sem igényel túl sok energiát. Ellenben nagyon jó szolgálatot tud tenni a kamrapolcon megbújó néhány üveg az év minden szakában. Arról nem is szólva, hogy tényleg nagyszerű ajándék karácsonyra.

Mi most rosé kacsamellel ettük, szuperül kiegészítették egymást.

Hozzávalók (két 310 ml-es befőttesüveghez):

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk (nem muszáj nagyon apróra). A gyümölcsöket szintén megmossuk, meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát a gyümölcsökkel és az összes többi hozzávalóval együtt egy lábasba tesszük. Közepes hőfokon addig főzzük, amíg a gyümölcsök meg nem puhulnak, és sűrű nem lesz. Ha esetleg kevés lenne a folyadék alatta pici vizet önthetünk hozzá. Forrón sterilizált üvegekbe töltjük.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »