A keksz külseje elsőre igencsak megtévesztő lehet, hiszen egy ártatlan nyalánkságnak tűnik, miközben egy igazán ízgazdag, tömény csokoládés brownie-t takar. Ha valaki rajong a brutál csokis édességekért, ezt is imádni fogja, vagy ha netán ismerőseink között lenne ilyen (és már miért ne lenne), készítsünk nekik egy nagy adaggal karácsonyi ajándék gyanánt! 🙂
Hozzávalók (12 darab nagy vagy 24 darab kis kekszhez):
Elkészítés:
Az étcsokoládét a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk a kávét, valamint a kínai ötfűszer keveréket. Hűlni hagyjuk.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a megolvasztott csokoládés-vajas keveréket. Végül a lisztet, a sütőport és a sót is hozzákeverjük. A masszát 15 percre a hűtőbe tesszük.
A pihentetett kekszmasszából kanál vagy fagylaltszedő segítségével halmokat rakunk a sütőpapírral bélelt tepsire (nekem egy fagylaltszedő adag volt egy halom). 170 °C-ra előmelegített sütőben süssük 10-11 percig. Fontos, hogy ne süssük túl, mert könnyen kiszáradhat.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!