Póréhagymás-lazacos penne rukkolával

Mostanában nem vagyok túl aktív a blogon, de ez nem azt jelenti, hogy nem főzök, sütök rendszeresen, és nem “gyártom” a recepteket. Sőt! Szeretnék kedveskedni nektek egy kis meglepetéssel a decemberi hónapra, illetve karácsonyra, remélem összejön, és nektek is tetszeni fog. Még sok munkám/munkánk van vele, de ha minden jól megy december elejére készen leszünk.

Addig is itt ez a recept, ami amellett, hogy szuper gyorsan elkészíthető, cserébe még isteni finom is. Mondjuk ezekből a hozzávalókból csak finomakat főzhetünk. 🙂

Hozzávalók (2-3 főre):

Elkészítés:

A póréhagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, felaprítjuk. A vajat egy serpenyőbe tesszük, közepes lángon megolvasztjuk, majd a póréhagymát hozzátesszük, és puhára dinszteljük. A füstölt lazacot nagyobb darabokra vágjuk, ezt is hozzákeverjük, végül felöntjük a tejszínnel, és hagyjuk kicsit besűrűsödni. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A tésztát lobogó, sós vízben harapható állagúra főzzük, leszűrjük, és a tejszínes szószhoz adjuk, összekeverjük. Tálaláskor a tészta tetejére halmozzuk a rukkolát. Jó étvágyat! 🙂

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

 

 

Címkék: , ,
Tovább a blogra »