Mostanában nem vagyok túl aktív a blogon, de ez nem azt jelenti, hogy nem főzök, sütök rendszeresen, és nem “gyártom” a recepteket. Sőt! Szeretnék kedveskedni nektek egy kis meglepetéssel a decemberi hónapra, illetve karácsonyra, remélem összejön, és nektek is tetszeni fog. Még sok munkám/munkánk van vele, de ha minden jól megy december elejére készen leszünk.
Addig is itt ez a recept, ami amellett, hogy szuper gyorsan elkészíthető, cserébe még isteni finom is. Mondjuk ezekből a hozzávalókból csak finomakat főzhetünk. 🙂
Hozzávalók (2-3 főre):
- 30 dkg penne
- 2 közepes póréhagyma
- 2-3 ek. vaj
- 2 dl tejszín (legalább 30%-os)
- 15 dkg füstölt lazac
- 3-4 marék rukkola
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
A póréhagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, felaprítjuk. A vajat egy serpenyőbe tesszük, közepes lángon megolvasztjuk, majd a póréhagymát hozzátesszük, és puhára dinszteljük. A füstölt lazacot nagyobb darabokra vágjuk, ezt is hozzákeverjük, végül felöntjük a tejszínnel, és hagyjuk kicsit besűrűsödni. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A tésztát lobogó, sós vízben harapható állagúra főzzük, leszűrjük, és a tejszínes szószhoz adjuk, összekeverjük. Tálaláskor a tészta tetejére halmozzuk a rukkolát. Jó étvágyat! 🙂
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: