Ízből tíz

Sült céklasaláta sütőtökkel, fetával

IMG_9821 (2)

Ősszel és télen is gyakran kerül asztalra nálunk ez a fogás. Általában köretként fogyasztjuk sült húsok mellé például. A sütőtököt egyébként édesburgonyával is helyettesíthetjük.
Ha még nem próbáltátok a céklát sütve, feltétlenül tegyetek egy kísérletet, mert szerintem így a legfinomabb!

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 közepes sütőtök (kb. 1 – 1,5 kg)
  • 6 darab közepes méretű cékla
  • 3 ek. olívaolaj
  • 15-20 dkg feta
  • 1 csokor petrezselyem
  • Só, bors

Elkészítési idő: 1 óra

IMG_9834 (2)

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük

A céklát és a sütőtököt meghámozzuk, és egyenlő nagyságú kockákra vágjuk.

Egy nagy tepsire borítjuk a zöldségeket, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.

A tepsit lefedjük alufóliával, és a zöldségeket 40-45 perc alatt megsütjük.

A puhára sült céklát és sütőtököt tálra szedjük, rámorzsoljuk a fetát és megszórjuk aprított petrezselyemmel.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Sült cékla-sütőtök saláta

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!