Ízből tíz

Karamellizált hagymás tészta joghurttal, pirított hagymával

IMG_0978 (2)

Nem állítom, hogy ez egy villámgyors vacsora, de ha leszámítjuk a hagyma aprítását (amit én mindig TG-re bízok 🙂 ), és a karamellizálását, akkor már tényleg nagyon hamar megvan az egész.
Első hallásra talán kicsit furcsának tűnhet a recept, de mindenkit megnyugtatok, hogy az íze tényleg isteni.
Eredetileg házi szélesmetélttel akartam elkészíteni, úgy lett volna az igazi, de már nem igazán volt erőm belekezdeni a tésztagyúrásba, így maradtam a bolti változatnál. 

A hagyma édességét nagyon jól kiegyensúlyozza a joghurt enyhe savassága, a pirított hagyma pedig textúrában ad némi pluszt az ételnek. Egyébként el tudok képzelni valami érett, markáns sajtot is a tetejére.

IMG_0970 (2)

Hozzávalók (3 személyre):

  • 1 kg sonkahagyma vagy vöröshagyma
  • 40 dkg tészta ( bármilyen, amit szeretünk)
  • 4-5 ek. étolaj
  • 1 csapott ek. kristálycukor
  • só, bors
  • 40 dkg görög joghurt, tejföl is jó
  • pirított hagyma a tálaláshoz (én készen kaphatót használtam, Aldiban, Lidlben beszerezhető)

Elkészítés:

A hagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük.

Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd rádobjuk a felaprított hagymákat.

Alacsony hőfokon körülbelül 45 perc alatt (lehet több is) aranybarnára karammellizáljuk. Végül sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a cukorral, amit hagyunk elolvadni. 

A tésztát lobogó, sós vízben harapható állagúra főzzük, majd a karamellizált hagymához keverjük 3 evőkanál  tésztafőzővízzel együtt.

Tányérra szedjük a hagymás tésztát, meglocsoljuk a krémes joghurttal, végül a tetejét megszórjuk pirított hagymával.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

IMG_0972 (2)

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!