Nem állítom, hogy ez egy villámgyors vacsora, de ha leszámítjuk a hagyma aprítását (amit én mindig TG-re bízok 🙂 ), és a karamellizálását, akkor már tényleg nagyon hamar megvan az egész.
Első hallásra talán kicsit furcsának tűnhet a recept, de mindenkit megnyugtatok, hogy az íze tényleg isteni.
Eredetileg házi szélesmetélttel akartam elkészíteni, úgy lett volna az igazi, de már nem igazán volt erőm belekezdeni a tésztagyúrásba, így maradtam a bolti változatnál.
A hagyma édességét nagyon jól kiegyensúlyozza a joghurt enyhe savassága, a pirított hagyma pedig textúrában ad némi pluszt az ételnek. Egyébként el tudok képzelni valami érett, markáns sajtot is a tetejére.
Hozzávalók (3 személyre):
- 1 kg sonkahagyma vagy vöröshagyma
- 40 dkg tészta ( bármilyen, amit szeretünk)
- 4-5 ek. étolaj
- 1 csapott ek. kristálycukor
- só, bors
- 40 dkg görög joghurt, tejföl is jó
- pirított hagyma a tálaláshoz (én készen kaphatót használtam, Aldiban, Lidlben beszerezhető)
Elkészítés:
A hagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük.
Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd rádobjuk a felaprított hagymákat.
Alacsony hőfokon körülbelül 45 perc alatt (lehet több is) aranybarnára karammellizáljuk. Végül sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a cukorral, amit hagyunk elolvadni.
A tésztát lobogó, sós vízben harapható állagúra főzzük, majd a karamellizált hagymához keverjük 3 evőkanál tésztafőzővízzel együtt.
Tányérra szedjük a hagymás tésztát, meglocsoljuk a krémes joghurttal, végül a tetejét megszórjuk pirított hagymával.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: