Ez a recept tökéletes a rohanós hétköznapokon vacsorára vagy akár ebédre is.
Az íze szerintem valami egészen elképesztőn finom. Ahogy a karamellizálódott póréhagyma édeskés íze, a tejszín krémessége és a bacon sóssága találkozik, tényleg mennyei. A szósz nekem annyira ízlett, hogy magában is eleszegettem volna. 🙂
Ha kérhetem, ezt a receptet feltétlen próbáljátok ki, biztos vagyok benne, hogy nektek is legalább ennyire ízleni fog! 😉
Hozzávalók (4 személyre):
Elkészítés:
Egy serpenyőben közepes lángon a bacont megpirítjuk, majd tányérra szedjük.
Ugyanebbe a serpenyőbe a vajat és az olajat összemelegítjük, rádobjuk a felaprított póréhagymát, majd üvegesre pároljuk, kicsit hagyjuk karamellizálódni is.
Mikor ez megtörtént, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, és további 2-3 percig pirítjuk.
Sózzuk, borsozzuk, végül a tejszínt is hozzákeverjük.
3-4 perc alatt összemelegítjük a szószt.
A tésztát közben forró, sós vízben harapható állagúra főzzük.
A szószhoz keverjünk a 3 evőkanál reszelt parmezánt, a leszűrt tésztát, a pirított bacont, valamint a 4-5 evőkanál főzővizet.
Tálaláskor friss parmezánforgácsokat halmozunk a tésztára.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!