Villámgyors tejszínes-póréhagymás tészta baconnel

 

Ez a recept tökéletes a rohanós hétköznapokon vacsorára vagy akár ebédre is.

Az íze szerintem valami egészen elképesztőn finom. Ahogy a karamellizálódott póréhagyma édeskés íze, a tejszín krémessége és a bacon sóssága találkozik, tényleg mennyei. A szósz nekem annyira ízlett, hogy magában is eleszegettem volna. 🙂

Ha kérhetem, ezt a receptet feltétlen próbáljátok ki, biztos vagyok benne, hogy nektek is legalább ennyire ízleni fog! 😉

Hozzávalók (4 személyre):

Elkészítés:

Egy serpenyőben közepes lángon a bacont megpirítjuk, majd tányérra szedjük.

Ugyanebbe a serpenyőbe a vajat és az olajat összemelegítjük, rádobjuk a felaprított póréhagymát, majd üvegesre pároljuk, kicsit hagyjuk karamellizálódni is.

Mikor ez megtörtént, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, és további 2-3 percig pirítjuk.

Sózzuk, borsozzuk, végül a tejszínt is hozzákeverjük.

3-4 perc alatt összemelegítjük a szószt.

A tésztát közben forró, sós vízben harapható állagúra főzzük.

A szószhoz keverjünk a 3 evőkanál reszelt parmezánt, a leszűrt tésztát, a pirított bacont, valamint a 4-5 evőkanál főzővizet.

Tálaláskor friss parmezánforgácsokat halmozunk a tésztára.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »