Ízből tíz

Villámgyors tejszínes-póréhagymás tészta baconnel

IMG_0012 (2)

 

Ez a recept tökéletes a rohanós hétköznapokon vacsorára vagy akár ebédre is.
Az íze szerintem valami egészen elképesztőn finom. Ahogy a karamellizálódott póréhagyma édeskés íze, a tejszín krémessége és a bacon sóssága találkozik, tényleg mennyei. A szósz nekem annyira ízlett, hogy magában is eleszegettem volna. 🙂
Ha kérhetem, ezt a receptet feltétlen próbáljátok ki, biztos vagyok benne, hogy nektek is legalább ennyire ízleni fog! 😉

Hozzávalók (4 személyre):

  • 2 nagy póréhagyma
  • 3 nagy gerezd fokhagyma
  • 15 dkg bacon
  • 2 dl tejszín (legalább 30%-os)
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 ek.vaj
  • Só, frissen őrölt bors
  • 4-5 ek. a tészta főzőlevéből
  • 3 ek. reszelt parmezán, plusz a tálaláshoz
  • 50 dkg penne (használhatunk más tésztát is)

Elkészítés:

Egy serpenyőben közepes lángon a bacont megpirítjuk, majd tányérra szedjük.

Ugyanebbe a serpenyőbe a vajat és az olajat összemelegítjük, rádobjuk a felaprított póréhagymát, majd üvegesre pároljuk, kicsit hagyjuk karamellizálódni is.

Mikor ez megtörtént, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, és további 2-3 percig pirítjuk.

Sózzuk, borsozzuk, végül a tejszínt is hozzákeverjük.

3-4 perc alatt összemelegítjük a szószt.

A tésztát közben forró, sós vízben harapható állagúra főzzük.

A szószhoz keverjünk a 3 evőkanál reszelt parmezánt, a leszűrt tésztát, a pirított bacont, valamint a 4-5 evőkanál főzővizet.

Tálaláskor friss parmezánforgácsokat halmozunk a tésztára.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

 

IMG_0001 (2)

 

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Erzsébet Farkasné Bartha says:

    Elkészítettem ma ezt a finomságot, isteni lett!!
    Köszönöm a receptet!!!!

  2. Nagyon örülök, hogy ízlett, mi is imádtuk! 🙂

  3. Krisztina Nagy says:

    Elkészítettem ma vacsorára, hát mit mondjak isteni finom lett. Köszönet a receptért!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!