Ez a recept tökéletes a rohanós hétköznapokon vacsorára vagy akár ebédre is.
Az íze szerintem valami egészen elképesztőn finom. Ahogy a karamellizálódott póréhagyma édeskés íze, a tejszín krémessége és a bacon sóssága találkozik, tényleg mennyei. A szósz nekem annyira ízlett, hogy magában is eleszegettem volna. 🙂
Ha kérhetem, ezt a receptet feltétlen próbáljátok ki, biztos vagyok benne, hogy nektek is legalább ennyire ízleni fog! 😉
Hozzávalók (4 személyre):
- 2 nagy póréhagyma
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- 15 dkg bacon
- 2 dl tejszín (legalább 30%-os)
- 2 ek. olívaolaj
- 2 ek.vaj
- Só, frissen őrölt bors
- 4-5 ek. a tészta főzőlevéből
- 3 ek. reszelt parmezán, plusz a tálaláshoz
- 50 dkg penne (használhatunk más tésztát is)
Elkészítés:
Egy serpenyőben közepes lángon a bacont megpirítjuk, majd tányérra szedjük.
Ugyanebbe a serpenyőbe a vajat és az olajat összemelegítjük, rádobjuk a felaprított póréhagymát, majd üvegesre pároljuk, kicsit hagyjuk karamellizálódni is.
Mikor ez megtörtént, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, és további 2-3 percig pirítjuk.
Sózzuk, borsozzuk, végül a tejszínt is hozzákeverjük.
3-4 perc alatt összemelegítjük a szószt.
A tésztát közben forró, sós vízben harapható állagúra főzzük.
A szószhoz keverjünk a 3 evőkanál reszelt parmezánt, a leszűrt tésztát, a pirított bacont, valamint a 4-5 evőkanál főzővizet.
Tálaláskor friss parmezánforgácsokat halmozunk a tésztára.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!
Nagyon szívesen! Örülök, hogy ízlett! 🙂
Elkészítettem ma ezt a finomságot, isteni lett!!
Köszönöm a receptet!!!!
Nagyon örülök, hogy ízlett, mi is imádtuk! 🙂
Elkészítettem ma vacsorára, hát mit mondjak isteni finom lett. Köszönet a receptért!