Fűszeres rizzsel töltött kápia paprika

Nagy örömömre itt a kápia paprika szezonja. Én tudnám enni a töltött verziókat minden nap, de TG már picit unja, így hetente csak egyszer kerül asztalra a kápia valamilyen formában. 🙂

Szeretem a hagyományos töltött paprikát is, de ezt azért sokkal jobban.

Ez a fűszeres rizses változat csak iránymutatás, igazából bármivel megtölthető, mondjuk juhtúróval és kaporral, darált húsosan is elkészíthető, vagy akár egyszerűen a felezett, kicsumázott paprikákba reszelt sajtot is tehetünk, majd be a forró sütőbe. Kísérletezzetek!

Hozzávalók:

Tálaláshoz:

Elkészítés:

Először a tölteléket készítjük el.

A hagymát felaprítjuk, majd az olívaolajon megdinszteljük.

Hozzáadjuk a curry-t, a sót és a rizst. Körülbelül 2 perc alatt kicsit megpirítjuk.

Felöntjük 6 dl vízzel, és a rizst készre főzzük.

A petrezselymet felaprítjuk, és a főtt rizshez adjuk.

A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, majd megtöltjük a fűszeres rizzsel.

200 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük a paprikákat.

Tálaláskor meglocsoljuk joghurttal, és megszórjuk friss petrezselyemmel.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »