Nagy örömömre itt a kápia paprika szezonja. Én tudnám enni a töltött verziókat minden nap, de TG már picit unja, így hetente csak egyszer kerül asztalra a kápia valamilyen formában. 🙂
Szeretem a hagyományos töltött paprikát is, de ezt azért sokkal jobban.
Ez a fűszeres rizses változat csak iránymutatás, igazából bármivel megtölthető, mondjuk juhtúróval és kaporral, darált húsosan is elkészíthető, vagy akár egyszerűen a felezett, kicsumázott paprikákba reszelt sajtot is tehetünk, majd be a forró sütőbe. Kísérletezzetek!
Hozzávalók:
Tálaláshoz:
Elkészítés:
Először a tölteléket készítjük el.
A hagymát felaprítjuk, majd az olívaolajon megdinszteljük.
Hozzáadjuk a curry-t, a sót és a rizst. Körülbelül 2 perc alatt kicsit megpirítjuk.
Felöntjük 6 dl vízzel, és a rizst készre főzzük.
A petrezselymet felaprítjuk, és a főtt rizshez adjuk.
A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, majd megtöltjük a fűszeres rizzsel.
200 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük a paprikákat.
Tálaláskor meglocsoljuk joghurttal, és megszórjuk friss petrezselyemmel.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!