Ízből tíz

Fűszeres rizzsel töltött kápia paprika

IMG_8368 (2)

Nagy örömömre itt a kápia paprika szezonja. Én tudnám enni a töltött verziókat minden nap, de TG már picit unja, így hetente csak egyszer kerül asztalra a kápia valamilyen formában. 🙂
Szeretem a hagyományos töltött paprikát is, de ezt azért sokkal jobban.
Ez a fűszeres rizses változat csak iránymutatás, igazából bármivel megtölthető, mondjuk juhtúróval és kaporral, darált húsosan is elkészíthető, vagy akár egyszerűen a felezett, kicsumázott paprikákba reszelt sajtot is tehetünk, majd be a forró sütőbe. Kísérletezzetek!

 

Hozzávalók:

  • 4 közepes kápia paprika vagy kaliforniai
  • 20 dkg basmati rizs
  • 1,5 ek. curry fűszerkeverék
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem

Tálaláshoz:

  • 25 dkg görög joghurt
  • fél csokor petrezselyem

IMG_8375 (2)

 

Elkészítés:

Először a tölteléket készítjük el.

A hagymát felaprítjuk, majd az olívaolajon megdinszteljük.

Hozzáadjuk a curry-t, a sót és a rizst. Körülbelül 2 perc alatt kicsit megpirítjuk.

Felöntjük 6 dl vízzel, és a rizst készre főzzük.

A petrezselymet felaprítjuk, és a főtt rizshez adjuk.

A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, majd megtöltjük a fűszeres rizzsel.

200 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük a paprikákat.

Tálaláskor meglocsoljuk joghurttal, és megszórjuk friss petrezselyemmel.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Fűszeres rizzsel töltött kápia paprika

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!