Rozmaringos szilvakrémleves

Ez a leves nálunk ősszel igazi favorit, egyszerűen nem tudjuk megunni.

A rozmaring-szilva kombó elképesztően jól működik együtt, a pirított, karamellizált zabpehely pedig nagyon jól kiegészíti a krémes állagú levest roppanósságával.

Az időjárástól függően fogyaszthatjuk forrón vagy hidegen egyaránt. 

Hozzávalók (4-6 személyre):

A leveshez:

A vaníliás joghurthoz:

A pirított zabpehelyhez:

Elkészítési idő: 25 perc plusz a hűtés, ha hidegen szeretnénk fogyasztani

Elkészítés:

A kimagozott szilvákat egy lábasba tesszük.

Felöntjük a vízzel, belerakjuk a rozmaringot.

Közepes lángon körülbelül 10 perc alatt puhára főzzük a szilvát.

Eltávolítjuk a rozmaringot, majd az egészet alaposan összeturmixoljuk.

A forró leveshez keverjük a cukrot, a csipet sót, illetve a citrom levét.

Teljesen kihűtjük, majd a hűtőbe tesszük lehűlni.

Közben elkészítjük a vaníliás joghurtot, és a pirított zabpelyhet.

A joghurtot kikavarjuk a vaníliás cukorral, majd hűtőbe tesszük.

A zabpelyhet összekeverjük a cukorral, és közepes lángon egy serpenyőben elkezdjük pirítani. Közben folyamatosan kevergessük, hogy a cukor meg ne égjen.

Amikor a cukor már teljesen elolvadt le is vehetjük a tűzről.

Hűlni hagyjuk.

Tálaláskor a jéghideg levesre kanalazunk egy evőkanál joghurtot, és megszórjuk a pirított, karamellizált zabpehellyel.

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »