Ez a leves nálunk ősszel igazi favorit, egyszerűen nem tudjuk megunni.
A rozmaring-szilva kombó elképesztően jól működik együtt, a pirított, karamellizált zabpehely pedig nagyon jól kiegészíti a krémes állagú levest roppanósságával.
Az időjárástól függően fogyaszthatjuk forrón vagy hidegen egyaránt.
Hozzávalók (4-6 személyre):
A leveshez:
A vaníliás joghurthoz:
A pirított zabpehelyhez:
Elkészítési idő: 25 perc plusz a hűtés, ha hidegen szeretnénk fogyasztani
Elkészítés:
A kimagozott szilvákat egy lábasba tesszük.
Felöntjük a vízzel, belerakjuk a rozmaringot.
Közepes lángon körülbelül 10 perc alatt puhára főzzük a szilvát.
Eltávolítjuk a rozmaringot, majd az egészet alaposan összeturmixoljuk.
A forró leveshez keverjük a cukrot, a csipet sót, illetve a citrom levét.
Teljesen kihűtjük, majd a hűtőbe tesszük lehűlni.
Közben elkészítjük a vaníliás joghurtot, és a pirított zabpelyhet.
A joghurtot kikavarjuk a vaníliás cukorral, majd hűtőbe tesszük.
A zabpelyhet összekeverjük a cukorral, és közepes lángon egy serpenyőben elkezdjük pirítani. Közben folyamatosan kevergessük, hogy a cukor meg ne égjen.
Amikor a cukor már teljesen elolvadt le is vehetjük a tűzről.
Hűlni hagyjuk.
Tálaláskor a jéghideg levesre kanalazunk egy evőkanál joghurtot, és megszórjuk a pirított, karamellizált zabpehellyel.