Guinness torta

Már nagyon régóta szerettem volna ezt a tortát elkészíteni, végre eljött ennek is az ideje.

A Guinness-től a torta kissé kesernyés, de ezt a tetején található vaníliás-krémsajtos réteg nagyon jól kiegészít. A sör nemcsak különleges ízt, hanem igazán szaftos állagot is kölcsönöz a tésztának.

A recept Nigellától származik, ő a tortához 400 gramm cukrot használ, ami nekem túlzásnak tűnt, így a felére csökkentettem a mennyiséget, de ha valaki édesebben szereti, használjon több cukrot, nekünk így tökéletes volt.

Hozzávalók (23 cm-es tortaformához):

A tortához:

A tetejére:

Elkészítés:

A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.

A Guinness sört és a vajat egy lábasban összemelegítjük.

Amikor a vaj felolvadt, hozzáadjuk a kakaóport és a cukrot.

Egy nagyobb tálba összekeverjük a tojásokat a tejföllel, és a vajas-sörös kakaós keverékhez adjuk.

Végül a lisztet és a szódabikarbónát is jól belekeverjük.

A masszát a tortaformába öntjük, és az előmelegített sütőben körülbelül 45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

A tortaformában teljesen kihűtjük.

Közben elkészítjük a tetejére a krémet.

 A krémsajtot lazítsuk fel kézi vagy elektromos habverővel, majd adjuk hozzá a tejszínt, a cukrot és a vanília kikapart magját. Verjük tovább, amíg kellőképp sűrűvé nem válik.

A krémet a kihűlt tortára halmozzuk, végül megszórjuk kakaóporral.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Címkék: ,
Tovább a blogra »