Ízből tíz

Töltött paradicsom három egyszerű hozzávalóból

IMG_8505 (2)

Ez a bazsalikomos tarhonyával töltött paradicsom tökéletes példája annak, hogy a legszerényebb és legegyszerűbb alapanyagokból is mennyire tökéletes fogásokat lehet megalkotni.
A receptben szereplő alapanyagok mindegyike személyes kedvencem is.
Rendkívül gyorsan elkészíthető, nincs sok munka vele, így tökéletes vacsora lehet akár magában, akár grillezett húsokkal, köretként tálalva.

IMG_8509 (2)

Hozzávalók (2 személyre):

  • 4 nagyobb paradicsom
  • 15 dkg tarhonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor bazsalikom
  • 3 ek. olívaolaj

 

Elkészítés:

A tarhonyát az olívaolajon megpirítjuk, majd felöntjük dupla mennyiségű vízzel. Fedővel letakarva 10 perc alatt készre főzzük.

Közben a fokhagymákat lereszeljük, a bazsalikomot felaprítjuk.

A megfőtt tésztát ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a bazsalikomot.

A paradicsomok tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk.

A paradicsomokat megtöltjük a bazsalikomos tarhonyával.

200-220 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Bazsalikomos tarhonyával töltött paradicsom

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!