Könnyű, friss, egészséges “nyári” vacsora.
Aki szereti a padlizsánt ezért is biztos odáig lesz.
Hozzávalók:
- 2 nagyobb padlizsán
- 1 tk. méz
- 1,5 tk. római kömény
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek. olívaolaj
A töltelékhez:
- 15 dkg bulgur
- fél citrom leve
- 3 paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- fél csokor menta
- só
A tálaláshoz:
- 25 dkg görög joghurt
- néhány mentalevél
Elkészítési idő: 50 perc
Elkészítés:
Először a fűszeres pasztát készítjük el. Az olívaolajhoz adjuk a mézet, a reszelt fokhagymát és a római köményt. Az egészet jól elkeverjük.
A padlizsánokat kettévágjuk, majd a húsukat bevagdossuk úgy, hogy ne sértsük meg a héját. A fűszeres pasztával jól bedörzsöljük.
200 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A bulgurt sós vízben puhára főzzük.
A paradicsomokat apró kockákra vágjuk, és a bulgurhoz keverjük a citrom kifacsart levével együtt.
A petrezselymet és a mentát is felaprítjuk, és ezt is a bulgurhoz adjuk. Ízlés szerint sózzuk a tölteléket.
A sütőből kivett padlizsánokra halmozzuk a tölteléket, majd további 10 percig sütjük.
Tálaláskor a padlizsánok tetejére halmozzuk a joghurtot, és megszórjuk a durvára vágott mentával.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: