Ízből tíz

Bulgurral töltött padlizsán

IMG_8406 (2)

Könnyű, friss, egészséges “nyári” vacsora.

Aki szereti a padlizsánt ezért is biztos odáig lesz.

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb padlizsán
  • 1 tk. méz
  • 1,5 tk. római kömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. olívaolaj

A töltelékhez:

  • 15 dkg bulgur
  • fél citrom leve
  • 3 paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • fél csokor menta

A tálaláshoz:

  • 25 dkg görög joghurt
  • néhány mentalevél

Elkészítési idő: 50 perc

IMG_8382 (2)

Elkészítés:

Először a fűszeres pasztát készítjük el. Az olívaolajhoz adjuk a mézet, a reszelt fokhagymát és a római köményt. Az egészet jól elkeverjük.

A padlizsánokat kettévágjuk, majd a húsukat bevagdossuk úgy, hogy ne sértsük meg a héját. A fűszeres pasztával jól bedörzsöljük.

200 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Közben elkészítjük a tölteléket. A bulgurt sós vízben puhára főzzük.

A paradicsomokat apró kockákra vágjuk, és a bulgurhoz keverjük a citrom kifacsart levével együtt.

A petrezselymet és a mentát is felaprítjuk, és ezt is a bulgurhoz adjuk. Ízlés szerint sózzuk a tölteléket.

A sütőből kivett padlizsánokra halmozzuk a tölteléket, majd további 10 percig sütjük.

Tálaláskor a padlizsánok tetejére halmozzuk a joghurtot, és megszórjuk a durvára vágott mentával.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!