Ízből tíz

Cukkinis lepény fetával

IMG_8905 (2)

Habár olajban sült ételről van szó, a végeredmény mégsem egy nehéz harapnivaló lesz, hanem ellenkezőleg, a sok zöldfűszertől, a fetától, illetve a tálaláskor rácsepegtetett lime-tól egészen könnyű nyári falatkák.

Roppant egyszerűen és gyorsan elkészíthető fogás, amit akár előételként is fogyaszthatunk, de grillezett húsok, saláták mellé is tökéletes kísérő lehet.

Hozzávalók (20-25 darabhoz):

  • 75 dkg cukkini
  • 5 szál újhagyma
  • 20 dkg feta
  • 1 csokor petrezselyem, durvára aprítva
  • 1 csokor menta, durvára aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma, reszelve
  • 14 dkg finomliszt
  • 3 tojás
  • só,bors
  • 3-4 ek. olaj a sütéshez

Tálaláshoz:

  • 1 lime
  • tejföl vagy görög joghurt

Elkészítési idő: 50 perc

Recept – Nigella Lawson: Egész évben nyári ízek

IMG_8901 (2)

Elkészítés:

A cukkinit nagylyukú reszelőn lereszeljük. Egy nagyobb tálba tesszük, majd megszórjuk 1 teáskanál sóval. Állni hagyjuk 20 percet, hogy levet eresszen.

Közben az újhagymát vékony karikákra vágjuk, és egy másik tálba tesszük, majd rámorzsoljuk a feta sajtot.

Hozzáadjuk a felaprított zöldfűszereket, a reszelt fokhagymát, a lisztet,valamint a tojásokat. Az egészet jól összekeverjük. Sóval és borssal ízesítjük.

Végül a kinyomkodott cukkinit is beleforgatjuk.

Egy nagyobb serpenyőben 3-4 evőkanál olajat felhevítünk, majd a tésztából kisebb halmokat adagolunk az olajba. A fakanál segítségével kilapítjuk, és kis lepényeket formázunk belőlük. Oldalanként 2-2,5 perc alatt aranybarnára sütjük a cukkinipogácsákat, majd tányérra szedjük.

Tálaláskor megszórjuk a lepényeket néhány mentalevéllel, és ráfacsarunk néhány csepp zöldcitromlevet. Egy-egy teáskanál tejfölt vagy joghurtot halmozunk mindegyikre.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

IMG_8899 (2)

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!