Ez a recept a már korábban posztolt áfonyás-ricottás amerikai palacsinta ribizlis változata.
Annyit változtattam rajta, hogy a ricotta helyett most sima, egyszerű félzsírós túrót használtam, amit villával áttörtem. Teljesen jól működött vele, így már nyugodt szívvel tudom ajánlani ricotta helyett a túrót is, mivel azt azért jóval könnyebb beszerezni.
A tésztát ízesíthetjük citrom- vagy narancshéjjal, de elkészíthetjük akár gyümölcs nélkül is, bár tény, hogy a savanykás gyümölcsök koronázzák meg a puha, lágy tésztát.
Legjobban szerintem natúr görög joghurt és méz passzol hozzá, de hidegebb napokon akár egy forró csokiöntettel is mennyei lehet.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy tálba kimérjük a lisztet, elkeverjük a sóval, a sütőporral és a cukorral.
Hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, az előre kimért tejet és a villával áttört túrót.
Könnyedén elkeverjük, majd a legvégén óvatosan a ribizlit is belekeverjük.
Lágyabb habbá verjük a tojásfehérjéket.
A hab 1/3-át hozzáadjuk a keverékhez, itt nem kell vigyáznunk, nyugodtan keverhetjük erősebben is, a cél, hogy fellazítsa a keveréket.
Ezután a maradék habot további két részletben forgassuk össze a keverékkel, itt már figyeljünk, hogy a habot ne törjük össze.
Melegítsünk fel egy serpenyőt közepes hőfokon, kenjük meg egy kis olajjal.
A masszából szedjünk kisebb halmokat a serpenyőbe és terítsük el őket, hogy kb. 10 cm átmérőjűek legyenek.
Mikor már elválik az alja a serpenyőtől, fordítsuk meg, és süssük készre.
Tálaláskor halmozzunk rá egy kanál görög joghurtot, szórjuk meg friss ribizlivel, és csorgassunk rá mézet.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!