Ízből tíz

Ribizlis-túrós amerikai palacsinta

IMG_8664 (2)

Ez a recept a már korábban posztolt áfonyás-ricottás amerikai palacsinta ribizlis változata.  

Annyit változtattam rajta, hogy a ricotta helyett most sima, egyszerű félzsírós túrót használtam, amit villával áttörtem. Teljesen jól működött vele, így már nyugodt szívvel tudom ajánlani ricotta helyett a túrót is, mivel azt azért jóval könnyebb beszerezni.

A tésztát ízesíthetjük citrom- vagy narancshéjjal, de elkészíthetjük akár gyümölcs nélkül is, bár tény, hogy a savanykás gyümölcsök koronázzák meg a puha, lágy tésztát.

Legjobban szerintem natúr görög joghurt és méz passzol hozzá, de hidegebb napokon akár egy forró csokiöntettel is mennyei lehet.

IMG_8709 (2) 

Hozzávalók:

  • 125 g finomliszt
  • 1 tk. sütőpor
  • csipet só
  • 1 ek. cukor
  • 2 tojás, szétválasztva
  • 100 ml teljes tej
  • 125 g félzsíros tehéntúró
  • 125 g friss ribizli, plusz a tálaláshoz néhány szem
  • Méz és görög joghurt a tálaláshoz

 

IMG_8676 (2)

 

IMG_8623 (2)

 

Elkészítés:

Egy tálba kimérjük a lisztet, elkeverjük a sóval, a sütőporral és a cukorral.

Hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, az előre kimért tejet és a villával áttört túrót.

Könnyedén elkeverjük, majd a legvégén óvatosan a ribizlit is belekeverjük.

Lágyabb habbá verjük a tojásfehérjéket.

A hab 1/3-át hozzáadjuk a keverékhez, itt nem kell vigyáznunk, nyugodtan keverhetjük erősebben is, a cél, hogy fellazítsa a keveréket.

Ezután a maradék habot további két részletben forgassuk össze a keverékkel, itt már figyeljünk, hogy a habot ne törjük össze.

Melegítsünk fel egy serpenyőt közepes hőfokon, kenjük meg egy kis olajjal.

A masszából szedjünk kisebb halmokat a serpenyőbe és terítsük el őket, hogy kb. 10 cm átmérőjűek legyenek.

Mikor már elválik az alja a serpenyőtől, fordítsuk meg, és süssük készre.

Tálaláskor halmozzunk rá egy kanál görög joghurtot, szórjuk meg friss ribizlivel, és csorgassunk rá mézet.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

IMG_8692 (2)

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!