Egy újabb könnyű, nyári saláta recept, ami ebben a forróságban igazán gyors és elegáns vacsora lehet.
A grillezett kecskesajt markáns ízét nagyon jól kiegészíti az áfonya és az öntet édes-savanykás íze. Áfonya helyett egyébként használhatunk friss fügét, vagy majd ősszel, amikor érik az isteni finom otelló szőlő (már nagyon várom), azzal is nagyszerű.
Ha esetleg valakinek van otthon hidegen sajtolt dióolaj, az öntethez használja azt az olívaolaj helyett, úgy még pazarabb lesz az ízélmény.
Hozzávalók (2 személyre):
- 10 dkg áfonya
- 2 marék salátalevél (pl.: bébispenót, rukkola, madársaláta)
- 12 dkg félkemény kecskesajt
- 2 ek. olívaolaj
- 1 ek. balzsamecet
- 1 ek. méz
Elkészítés:
A salátaleveleket és az áfonyát megmossuk, a vizet papírtörlővel leitatjuk.
Az olajat elkeverjük a balzsamecettel és a mézzel.
A kecskesajtot 2 nagyobb korongra vágjuk. (Ha nem henger formájú sajtunk van, akkor bármilyen tetszőleges formára felszeletelhető). A sajtot száraz, forró serpenyőben mindkét oldalán körülbelül 1,5-2 percig sütjük.
A salátaleveleket tányérra szedjük, majd megszórjuk az áfonyával, ráhelyezzük a grillezett sajtszeleteket, végül meglocsoljuk az egészet a balzsamecetes öntettel.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: