Már említettem a görögdinnyés gazpacho-s posztomban, hogy a paradicsom-görögdinnye-feta ízhármas szerintem verhetetlen. Ez a recept adta egyébként az inspirációt a leveshez is.
Azt hiszem, akár minden nap tudnék enni ebből a frissítő salátából, mert annyira tökéletes a sós-édes ízek párosítása.
Talán elsőre tényleg bizarrnak tűnhet az ízkombináció, de a végeredmény magáért beszél.
Hozzávalók (2 személyre):
Elkészítés:
A citrom levét egy kisebb tálba csavarjuk. A lilahagymát megtisztítjuk, félbe vágjuk, vékony szeletekre vágjuk, majd a citromléhez adjuk addig, amíg a többi hozzávalót elő nem készítjük.
A görögdinnyét kimagozzuk, felkockázzuk. A paradicsomot a görögdinnyével azonos méretűre aprítjuk. A feta sajtot nagyobb darabokra törjük.
Az egészet egy tálba tesszük a lilahagymával együtt. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és óvatosan összeforgatjuk.
Tálaláskor néhány mentalevelet tépünk a salátára.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!